Hemma
Södertälje
SSK
Borta
Västervik
VVIK

Dubbla tvåmålsskyttar när Västervik utjämnade

25 mars 2021 20:15

Oskar Pettersson och Viktor Liljegren blev tvåmålsskyttar när Västervik vann mot Södertälje och utjämnade kvartsfinalserien till 1-1 i matcher.


Västervik har kvitterat kvartsfinalserien mot Södertälje till 1-1 efter att ha vunnit den andra matchen i Scaniarinken med 5-2.

Västervik hade både 1-0 och 2-1 i matchen men Södertälje lyckades kvittera två gånger om. När Västervik gjorde 3-2 genom Oskar Pettersson i slutet av den andra perioden så hade SSK dock inget svar.

I mitten av den tredje perioden ökade Pettersson på till 4-2 med sitt andra mål för kvällen och sedan kunde Viktor Liljegren punktera tillställningen i tom bur.

– Känslan just nu är så klart skön, säger tvåmålsskytten Viktor Liljegren till C More.

Matchen innehöll två minnesvärda händelser.

I första minuten så svarade Västervik-keepern Daniel Marmenlind för en helt galen räddning där Nick Olesen hade öppet mål. Västervik vände spelet och Viktor Liljegren matade in 1-0 efter bara 32 sekunders spel.

– Hockey är helt oroligt på det sättet. De hade öppen kasse och "Marmen" gör en helt otrolig räddning, vi har lite medstuds i vändningen och får göra mål istället, säger Liljegren.

1-1-målet var ett självmål av Gilbert Gabor i Västervik. Han åkte framför egen kasse och slog in pucken i egen bur...

– Hockey är en galen sport. Jag har sett sådana klipp på youtube och kanske blir ett sådant youtube-fenomen nu. Det var inte kul för stunden men killarna stöttade mig. Jag skulle bara få pucken bakom mål... men skönt att studsa tillbaka och vinna.

Ja, Gabor fick sin revansch när han vann pucken vilket föranledde det viktiga 4-2-målet.

– Man känner sig skyldig att reparera sitt misstag. Det var kul att jag, OP (Oskar Pettersson) och "Bjersa" (Jacob Bjerselius) fick lite utdelning.

Nu vänder matchserien till Småland för dubbla matcher i Plivit Arena.

– Det är bara att fortsätta nu. Det går inte tänka för långt fram eller för långt bak, det handlar bara om att vinna nästa match. Nu ska vi spela hemma där vi är starka, jag hoppas vi kan göra en lika stark match som ikväll då, säger Gabor.

Södertälje - Västervik 2-5

Målskyttar Södertälje: Lucas Carlsson, Nick Olesen

Målskyttar Västervik: Oskar Pettersson 2, Viktor Liljegren 2, Ryan Gropp

Noterat:

– Ryan Gropp gjorde mål för Västervik igen, precis som i första kvartsfinalen. Han har gjort fem mål på de sju senaste matcherna.

– Daniel Marmenlind, som alltså svarade för en galen räddning i första minuten, räddade 20 av 22 skott i Västervik-buren och noterade en räddningsprocent på 90,9 %.