Hemma
Mora
MIK
Borta
Björklöven
IFB

Transatlanterna bakom Björklövens seger

26 mars 2021 21:40

Björklövens transatlanter sköt de tre sista målen i matchen mot Mora när Umeå-laget vann och gick fram till 2-1 i matcher.


Björklöven slog tillbaka Mora med 5-3 i Smidjegrav Arena.

De två första matcherna var kryss efter full tid och fick avgöras på övertid, men den här gången blev det något klarare siffror.

Björklövens transatlanter spelade en central roll. Det var nämligen de som låg bakom segerrycket. Justin Crandall sköt 3-2 mitt i den andra periodeb och två och en halv minut senare ökade Alex Hutchings på till 4-2. En bit in i den tredje perioden så matade sedan J.T. Brown in 5-2 vilket blev spiken i kistan.

– Vi är nöjda med där vi är nu, säger målskyttten Alex Hutchings till C More.

Umeå-laget levererade också i powerplay som varit trögt under hela säsongen. Både 4-2 och 5-2 kom i den spelformen, och 3-2-målet skickades in precis efter att Mora blivit fulltaliga.

– Vi flyttar pucken bra. Som mitt mål, det är en bra passning. Vi vinner lösa puckar och gör viktiga mål där, säger Hutchings.

Björklöven har nu 2-1 i matcher och är en seger från semifinal.

– Vi gillar vårt spel just nu. Vi ska försöka spela på samma sätt på söndag och förhoppningsvis vinna då också, säger Hutchings.

Mora - Björklöven 3-5

Målskyttar Mora: Isak Garfve, Lukas Wernblom, Måns Carlsson

Målskyttar Björklöven: Olle Liss, Gustav Possler, Justin Crandall, Alex Hutchings, J.T. Brown

Noterat:

– Kevin Poulin vaktade Löven-buren. Kanadensaren motade 28 av 31 skott och noterade en räddningsprocent på 90,3 %.

– Björklövens Gustav Possler har hittat formen. Han avgjorde match två på övertid och gjorde nu mål igen. Han har gjort poäng i fem raka matcher.