Hemma
Västerås
VIK
Borta
Karlskoga
BIK

Matchguide: Karlskoga kan avgöra och viktig match i Småland

27 mars 2021 09:15

Kvartsfinalerna tickar vidare! Karlskoga har 2-0 i matcher mot Västerås och har chansen att avancera till semifinal idag. Samtidigt spelas en viktig match i Småland mellan Västervik och Södertälje där det står 1-1 i matcher.


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

18.00 Västerås - Karlskoga, ABB Arena
18.00 Västervik - Södertälje, Plivit Arena

MATCHSERIERNA

VÄRT ATT VETA

» Kvartsfinalen spelas i bäst av fem matcher där vinnaren går vidare till semifinal!

» Karlskoga har 2-0 i matcher efter att ha vunnit sina två hemmamatcher i Nobelhallen med 4-2 respektive 5-4. Värmlänningarna har således chansen att stänga matchserien och ta sig vidare till semifinal om det blir seger idag.

» Karlskoga har fått en drömstart i båda matcherna som spelats. I första matchen hade laget 3-0 efter sex minuter och i andra matchen hade laget 2-0 efter lite drygt sju minuter. En nyckel för Västerås är således att få till en bättre start.

» Karlskogas Gustaf Franzén har gjort tre mål i de två första kvartsfinalmatcherna.

» Karlskogas back Johan Larsson är avstängd även i den här matchen.

» "Man är såklart jäkligt taggad, men det gäller att hantera adrenalinet konstruktivt, till att vårda pucken, tackla och skapa målchanser offensivt", säger VIK-backen Jimmie Jansson till hockeypuls.se.

» Det har överlag varit två jämna bataljer. Vi visste att det skulle bli viktigt att ta hemmamatcherna och vi är naturligtvis nöjda med läget vi gett oss. Samtidigt är vi väl medvetna om att vi inte vunnit någonting ännu och vi är 100% påkopplade för en ny tuff uppgift ikväll", säger Karlskoga-tränaren Karl Helmersson till klubbens hemsida.

» Kvartsfinalen spelas i bäst av fem matcher där vinnaren går vidare till semifinal!

» Det står 1-1 i matchserien efter att Södertälje vunnit den första matchen med 4-2 och Västervik vunnit den andra matchen med 5-2. Båda de kamperna har spelats i Scaniarinken. Nu blir det byte av spelplats och match tre och fyra spelas i Plivit Arena i Västervik.

» Västerviks Ryan Gropp har gjort mål i båda de första kvartsfinalerna.

» Södertäljes Lucas Carlsson har gjort mål i båda de första kvartsfinalerna (fast ja, målet senast fick han tack vare Gilbert Gabors dråpliga självmål...).

» Lagen har mötts två gånger i Plivit Arena tidigare under säsongen och Västervik har vunnit båda drabbningarna: 2-1 efter straffar samt 4-0.

» Enligt uppgifter väljer SSK att byta målvakt till idag. Jussi Rynnäs har vaktat buren i de två första matcherna men nu kan Fredrik Bergvik få chansen. "Det är inget vi går ut med, men jag gör mig redo för match så får vi se", säger Bergvik till hockeypuls.se.