Hemma
Västerås
VIK
Borta
Karlskoga
BIK

Matchguide: Måstematcher för Västerås och Södertälje

29 mars 2021 10:00

Igår blev Timrå och Björklöven klara för semifinal. Får lagen sällskap av Karlskoga och Västervik ikväll - eller lyckas Västerås och Södertälje tvinga fram avgörande matcher?


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

19.00 Västerås - Karlskoga, ABB Arena
19.00 Västervik - Södertälje, Plivit Arena

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Västerås mot Karlskoga ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Inför matchen blir det intervjuer med Västerås Joakim Hillding och Karlskogas Gustaf Thorell
» I första pausen gästas studion av Västerås skadade forward Lukas Zetterberg.
» I andra pausen blir det en blick på läget i slutspelet.
» Alla mål från alla matcher.

MATCHSERIERNA

VÄRT ATT VETA

» Kvartsfinalen spelas i bäst av fem matcher där vinnaren går vidare till semifinal!

» Karlskoga plockade hem sina två hemmamatcher men lyckades inte stänga matchserien i ABB Arena i lördags utan då vann Västerås med 5-3 och reducerade matchserien till 1-2. Nu är det en ny måstematch för Västerås som behöver vinna igen för att säsongen inte ska ta slut.

» Västerås målkung Alexander Lunsjö har varvat upp och gjort tre mål i de två senaste matcherna, varav två baljor senast.

» Karlskogas Linus Karlsson har gjort mål i två raka matcher.

» Karlskoga får tillbaka backen Johan Larsson som varit avstängd i de två senaste matcherna.

» En trend i de tre matcherna är att Karlskoga haft tidiga lednigar i alla bataljerna men att Västerås sedan ätit sig in i takt med spelade minuter. "Vi har känt redan halva matcherna att de går på knäna. Jag vet inte om de går all-in direkt och sen inte orkar mer. Och det har känts som att vi har gått på halvfart, men det har vi ju inte. Men vi har känts mycket starkare, och när de känns trötta och vi får långa anfall också ger det bara ännu mer energi", förklarar Västerås-forwarden Alexander Lunsjö för hockeypuls.se.

» Kvartsfinalen spelas i bäst av fem matcher där vinnaren går vidare till semifinal!

» Södertälje plockade hem den första kvartsfinalen men sedan har Västervik tagit dubbla segrar och har därmed 2-1 i matcher och chansen att stänga matchserien på hemmaplan ikväll.

» I den tredje kvartsfinalen i lördags så vann Västervik med 4-1 efter att både Oskar Pettersson och Zach Budish blivit tvåmålsskyttar. Pettersson har för övrigt blivit tvåmålsskytt i två raka matcher.

» Västervik-målvakten Daniel Marmelind har bjudit på galna highlights-räddningar i både match två och tre. Senast så svarade han för 35 räddningar på 36 skott och noterade en räddningsprocent på 97,2 %.

» "Västervik väger ett par hundra kilo mer än oss och vi behöver därför spela en snabbare hockey. Nu har vi spelat för mycket på deras villkor", säger Södertäljes tränare Dennis Bozic till hockeypuls.se.