Hemma
Västervik
VVIK
Borta
Södertälje
SSK

Powerplay sköt Västervik till semifinal

29 mars 2021 21:35

Västervik sköt sina två första mål i powerplay och det grundade 4-1-segern mot Södertälje som innebär att smålänningarna är klara för semifinal.


Västervik tog andra raka 4-1-segern mot Södertälje i Plivit Arena och därmed är smålälnningarna klara för semifinal efter att ha vunnit kvartsfinalserien med 3-1 i matcher.

– Otroligt skönt, säger Oskar Pettersson till C More.

– Jag tycker att Södertälje gör det bra idag, de trycker ner oss stundtals, men vi studsade upp och gjorde det bra i den tredje perioden.

Powerplay var en stor nyckel för Västervik. I den spelformen så snickrade laget ihop både 1-1 genom Ryan Gropp och 2-1 genom Tim Wahlgren. Hemmalaget höll den uddamålsledningen till slutminuterna då 3-1 och 4-1 kom i tom bur.

Powerplay som annars inte varit en styrka för Västervik under vintern.

– De killarna som spelar där har gjort det bra. De har verkligen tagit tag i det och varit som bäst när det gäller som mest. Vi gör två powerplay-mål och det är de målen som tar oss in i matchen. Har man ett bra powerplay och boxplay så ordnar det upp sig, säger Pettersson.

Västervik kommer att ställas mot Timrå i semifinalen.

Västervik - Södertälje 4-1

Målskyttar Västervik: Ryan Gropp, Tim Wahlgren, Oskar Pettersson, Alexander Anderberg

Målskyttar Södertälje: Emil Aronsson

Noterat:

– Oskar Pettersson är glödhet. Efter att ha blivit tvåmålsskytt i två raka matcher så satte han ett nytt mål idag, 3-1-kassen i tom bur.

– Daniel Marmenlind i Västervik-buren motade 18 av 19 skott och noterade en räddningsprocent på 94,7 %.