Hemma
Timrå
TIK
Borta
Västervik
VVIK

Timrå plockade hem första semifinalen!

3 april 2021 20:15

Jacob Johansson storspelade i målburen när Timrå vann den första semifinalen mot Västervik med 3-1.


Timrå plockade hem den första semifinalen mot Västervik med 3-1.

Det kan laget i mångt och mycket tacka målvakten Jacob Johansson för. Timrå-keepern var strålande i den första perioden när Västervik tryckte på.

– Vi var inte riktigt på tå. De kom ut jävligt starkt, men vi lyckades överleva den första perioden, sedan tycker jag att vi tar över matchen, säger Jacob Johansson till C More.

Utdelningen kom till slut för Västervik när Zach Budish gjorde 1-0 en bit in i andra perioden men gästerna förmådde inte förvalta den ledningen.

Jonathan Dahlén gjorde allt på egen hand när han bröt in från kanten och virkade in 1-1 mitt i den andra perioden och i början av den tredje perioden så pricksköt Jacob Olofsson in matchvinnande 2-1.

Västerviks Connor Jones drog på sig ett matchstraff i slutet vilket grusade Västerviks forcering. Under det powerplay-spelet kunde Timrå stänga matchen genom ett mål av Jacob Blomqvist.

– De skapar inte så mycket, det är något i powerplay, i andra pch tredje perioden, säger Johansson.

– Vi gick på kanske 92-95 % istället för 100 % i början, vi var lite sega med pucken, men när vi skärper till oss ser det ut som vanligt och då har vi kontroll på spelet. Vi skapar fler chanser än vad de gör.

Match två spelas i NHC Arena på måndag.

– Vi har gjort en bra säsong hittills, det har sett bra ut, men vi har inte vunnit något ännu och har mycket kvar att spela för. Det gäller att fortsätta, säger Johansson.

Timrå - Västervik 3-1

Målskyttar Timrå: Jonathan Dahlén, Jacob Olofsson, Jacob Blomqvist

Målskyttar Västervik: Zach Budish

Noterat:

– Timrås Jonathan Dahlén gjorde mål i sista kvartsfinalmatchen och följde alltså upp det med att göra mål i första semifinalmatchen.

– Jacob Johansson räddade 32 av 33 skott och noterade en räddningsprocent 97,0 %.

– Även Daniel Marmenlind i Västerviks målbur gjorde en stark match. Han räddade 31 av 34 skott och noterade en räddningsprocent på 91,2 %.