Hemma
Timrå
TIK
Borta
Västervik
VVIK

Jonathan Dahlén sköt Timrå till ny seger

5 april 2021 20:50

Jonathan Dahlén avgjorde på övertid när Timrå slog tillbaka Västervik och gick fram till 2-0 i semifinalserien.


Timrå har kopplat ett tidigt grepp om semifinalserien mot Västervik.

Laget vann den andra matchen med 4-3 efter övertid och har därmed 2-0 i matcher.

Jonathan Dahlén blev stor matchvinnare när han avgjorde på övertid. Forwarden var hårt uppvaktad vid avgörandet men lyckades ändå få in pucken.

– Jag vet helt ärligt inte hur den gick in. Det kändes som jag snubblade hela matchen, men på något sätt gick den in och det är helt underbart, säger Jonathan Dahlén till C More.

Hemmalaget var starka i de två första perioderna där man hade 33-10 i skott och en 3-1-ledning. Västervik studsade dock tillbaka i tredje perioden och med knappa två minuter kvar så kvitterade Victor Öhman till 3-3.

Övertiden var sedan knappt tre minuter gammal när Dahlén avgjorde.

– Vi gör en grym match. Det är helt sjukt att det blir övertid, men ett bra lag vinner oavsett vad som händer. Det är helt underbara grabbar där inne och vi gör allt för att vinna. Trots att vi får käftsmällar med 2-3 och 3-3 så studsar vi tillbaka, säger Dahlén

– Jag tycker att vi spelade bra i tredje perioden också och de får in två slumpmål. Det är sådant som händer. Sett över hela matchen är det rättvist att vi vinner.

Nu vänder matchserien till Småland där match tre och fyra spelas i Plivit Arena.

– Nu kan vi åka ner utan press. All press är på Västervik som måste vinna matcher där nere. Vi kan åka dit och vara avslappnade, säger Dahlén.

Timrå - Västervik 4-3 (OT)

Målskyttar Timrå: Albin Carlson, Sebastian Hartmann, Jens Lööke, Jonathan Dahlén

Målskyttar Västervik: Kellen Jones, Simon Krekula, Victor Öhman

Noterat:

– Jonathan Dahlén gjorde mål för tredje matchen i rad.

– Jens Lööke hade klubban med i tre av fyra Timrå-mål.

– Västervik-målvakten Daniel Marmenlind klev av efter Timrås 3-1-mål och han ersättes av Henrik Lundberg som storspelade och räddade 15 av 16 skott.