Hemma
Västervik
VVIK
Borta
Timrå
TIK

Viktor Liljegren hjälte när Västervik vann

7 april 2021 21:30

Viktor Liljegren sköt det avgörande målet när Västervik vann mot Timrå på hemmaplan och därmed reducerade semifinalserien till 1-2 i matcher.


Timrå vann de två första semifinalmatcherna mot Västervik hemma i NHC Arena. I match tre, när matchserien flyttat till Småland och Plivit Arena, så slog Västervik tillbaka och vann med 4-1. Matchserien är därmed reducerad till 1-2 i matcher.

En oerhört viktig seger för smålänningarna så klart som därmed är inne i matchserien på allvar.

– Vi behövde vinna idag för annars hade det nog blivit tufft. Vi vet att vi är starka hemma så skön vinst, säger Viktor Liljegren till C More.

Det var mållöst efter 40 minuter men sedan kom en målexplosion i den tredje perioden.

Jonathan Dahlén gjorde 1-0 för Timrå men svaret från Västervik kom omgående. Bara 55 sekunder senare så styrde Kellen Jones in 1-1.

Viktor Liljegren skickade därefter in matchvinnande 2-1 i powerplay innan både 3-1 och 4-1 kom i tom bur.

Liljegren blev därmed stor hjälte. Samme Liljegren som inte kunde spela match två och som var tveksam till spel även i den här matchen.

– Jag bestämde väl att jag kunde spela under eftermiddagen. I slutspel gör man allt för att kunna vara med. Man testar allt. Skönt att jag kunde vara med och bidra idag, säger Liljegren, och berättar om sitt mål:

– Vi har pratat lite om det där, att (Victor) Öhman går runt buren och lägger en fin passning. Jag blundade och sköt och idag gick pucken in.

Västerviks förmåga att aldrig ge upp visade sig därmed igen. Smålänningarna klev in med två förluster i ryggen och fick också ett blytungt 0-1-mål mot sig i början av den tredje perioden. Trots det lyckades hemmalaget vinna.

– Vi ger inte upp. Det är det som gjort oss starka. Vi har varit med i nästan alla matcher hela året, det har varit vår största styrka, säger Liljegren.

Västervik - Timrå 4-1

Målskyttar Västervik: Kellen Jones, Viktor Liljegren, Tim Wahlgren, Jacob Bjerselius

Målskyttar Timrå: Jonathan Dahlén

Noterat:

– Västervik-målvakten Daniel Marmenlind gjorde återigen en fin insats. Han motade 23 av 24 skott och noterade en räddningsprocent på 95,8 %.

– Timrås Jonathan Dahlén gjorde mål för fjärde matchen i följd.