Hemma
Västervik
VVIK
Borta
Timrå
TIK

Matchguide: Viktig match för Västervik

7 april 2021 09:20

Västervik ligger under med 0-2 i matcher mot Timrå. Nu väntar första hemmamatchen för smålänningarna och en viktig batalj för att ta sig in i matchserien.


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

19.00 Västervik - Timrå, Plivit Arena

MATCHSERIEN

VÄRT ATT VETA

» Semifinalen spelas i bäst av sju matcher där vinnaren går vidare till final!

» Timrå leder matchserien med 2-0 i matcher efter att ha vunnit två raka hemmamatcher i NHC Arena. Målvakten Jacob Johansson storspelade i första matchen och hade stor del i den 3-1-segern, och i andra matchen blev det ett övertidsdrama där Jonathan Dahlén till slut kunde avgöra fram till 4-3.

» Viktig match för Västervik ikväll. Vinst och man är inne i matchserien på allvar, förlust och det väntar idel måstematcher framöver.

» Timrås Jonathan Dahlén, som alltså avgjorde senast, har gjort mål i tre raka slutspelsmatcher.

» Västervik valde att skifta målvakt under matchen senast. Daniel Marmenlind klev av och ersattes av Henrik Lundberg som gjorde en stark insats. Vem startar i match tre?

» "Det vi tar med oss från dessa matcher är att vi har varit nära att skrälla. Den första matchen borde vi avgjort i första perioden. Vi känner att Timrå inte är ett omöjligt motstånd. Nu kommer vi till vår hemmaplan där vi vill spela mer Västerviks-hockey", säger Västerviks sportchef och assisterande tränare Emil Georgsson till dagensvastervik.se.

» Timrås Viktor Lodin ådrog sig en hjärnskakning i förra matchen och blir borta en tid. "Det är klart att det påverkar laget, så är det. Vi tappar en av ligans skickligaste spelare så det är inte bra för oss", säger tränaren Fredrik Andersson till hockeypuls.se.