Hemma
Mora
MIK
Borta
Västerås
VIK

Matchguide: Full omgång och många heta matcher!

24 november 2021 09:15

Onsdagen bjuder på full omgång och sju matcher i HockeyAllsvenskan! Tar HV71 elfte raka segern? Håller Johan Gustafsson fjärde raka nollan? Blir det Västervik eller Troja som bryter sin förlusttrend? Tar MoDo åttonde raka hemmasegern? Svaren kommer i kväll!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Hockey är bäst på plats i arenan!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

19.00 MoDo - Södertälje, Hägglunds Arena
19.00 Mora - Västerås, Smidjegrav Arena
19.00 Karlskoga - Kristianstad, Nobelhallen
19.00 AIK - Björklöven, Hovet
19.00 HV71 - Vita Hästen, Husqvarna Garden
19.00 Västervik - Troja, Plivit Arena
19.00 Tingsryd - Almtuna, Nelson Garden Arena

TABELL

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder MoDo mot Södertälje i kväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Intervjuer med Mikkel Aagaard, MoDo, och Oscar von Sivers, Södertälje.
» I första pausen visas en längre intervju med MoDo-tränaren Mattias Karlin.
» I andra pausen är det fullt fokus på alla matcherna under kvällen.
» Alla mål från alla matcher.

VÄRT ATT VETA

» MoDo är starka hemma i Hägglunds Arena där man tagit sju raka segrar och slog tillbaka Karlskoga med 2-1 efter övertid i söndags. MoDo är överlag i bra form med tio segrar i de tolv senaste matcherna.

» Efter sju raka förluster så fick Södertälje till ett trendbrott senast när Kristianstad besegrades med 7-4. Nu ska laget försöka bryta sin bortatrend där man har fyra raka bortaförluster (laget har bara tagit en trea på bortaplan på hela säsongen...).

» I fredags gjorde Södertälje klart med forwarden Matt Marcinew. Den 28-årige kanadensaren är dock inte aktuell för spel i kväll då hans arbetstillstånd inte är klart. Förhoppningen att han ska kunna vara med på lördag mot Mora.

» MoDo saknar lagkaptenen Daniel Sylwander som är avstängd.

» Mora är inne i en tuff period på många sätt och vis. Dalalaget står på fyra raka förluster och har sjukdomsproblem i laget vilket gjorde att flera spelare saknades senast mot Karlskoga där det blev en 0-4-torsk.

» Formen är desto bättre i Västerås som har sex vinster på de åtta senaste matcherna. Senast blev det en imponerande 5-0-viktoria på bortaplan mot Björklöven.

» Västerås-målvakten Johan Gustafsson har startat tre av de fyra senaste matcherna och hållit nollan i alla de tre matcherna. Hur länge kan han freda sin kasse?

» Västerås-duon Mikael Frycklund och Lukas Zetterberg har båda gjort poäng i fyra raka matcher.

» Ligans två minst effektiva lag möts. Mora gör bara mål på 8,2 % av sina skott medan Västerås bara gör mål på 8,9 % av sina skott.

» Karlskoga har börjat varva upp igen. Det blev förvisso en övertidsförlust borta mot MoDo i söndags, men värmlänningarna har poäng i fem raka matcher där man bärgat tretton av femton möjliga pinnar.

» Efter tio raka matcher med poäng, där nio av dem slutade med tre poäng, så tog sviten slut för Kristianstad i fredags då det blev en 4-7-förlust borta mot Södertälje.

» Lagen har mötts två gånger i höst och har varsin seger i Kristianstads Ishall (Karlskoga vann med 2-1 i premiären, Kristianstad vann med 4-1 i början av november).

» Kristianstads Trevor Cheek har gjort mål i tre raka matcher.

» Kristianstads Kristoff Kontos har gjort poäng i fyra raka matcher.

» AIK har förlorat tre av de fyra senaste matcherna. Laget kommer närmast från ett dubbelmöte mot HV71 där det blev förluster med 1-2 och 0-3.

» Efter fem raka vinster så tog segertåget stopp för Björklöven i lördags då Västerås vann med hela 5-0 i Winpos Arena.

» Inte bara Björklövens segersvit tog slut i lördags. Det gjorde även Axel Ottossons poängsvit, stannade vid tio raka matcher, och Christopher Bengtssons målsvit, stannade vid fyra raka matcher.

» Detta är lagens första möte i höst och det blir därmed en speciell match för Björklöven-målvakten Claes Endre som ställs mot gamla klubben AIK för första gången.

» AIK-forwarden Anton Holm står på 98 allsvenska mål och är således bara två fullträffar från milstolpen 100 mål i HockeyAllsvenskan.

» HV71 ångar på. Smålänningarna toppar tabellen med nio poängs marginal och har vunnit tio raka matcher. Bara nio lag har tidigare lyckats vinna elva eller fler matcher i rad... blir HV71 nummer tio i kväll?

» Vita Hästen står på två raka förluster men har haft tuffa matcher mot topplagen Björklöven och MoDo. Laget har tagit nio av femton möjliga poäng i de fem senaste matcherna.

» Lagen har mötts en gång i höst och då vann HV71 med 6-2 i Himmelstalundshallen.

» HV71:s Tyler Vesel har gjort poäng i åtta raka hemmamatcher (vilket är samtliga hemmamatcher den här säsongen).

» Vita Hästens Marcus Eriksson har gjort poäng i sex raka matcher.

» Jimmy Andersson har fått en flygande start på sin återkomst till Vita Hästen. Forwarden, som är inlånad från Linköping, har gjort tre mål i sina två första matcher.

» Västervik är i en svacka med fem raka förluster. Efter tre raka matcher utan mål så lyckades laget i alla fall spräcka nollan i lördagens returmöte med Tingsryd, men det blev förlust efter övertid till slut.

» Troja är också i en svacka. Nykomlingen, som är sist i tabellen, står på åtta raka nederlag och förlorade båda matcherna i dubbelmötet mot Almtuna förra veckan.

» Lagen har mötts två gånger i höst och Västervik har vunnit båda matcherna.

» I går gjorde Troja klart med forwarden Roman Semjonovs som hämtas in från seriekonkurrenten Tingsryd. Han har svarat för tre assist på fjorton allsvenska matcher i höst.

» Efter tre raka förluster så vände Tingsryd på skutan i helgen genom att ta dubbla övertidssegrar i dubbelmötet mot Västervik. Backar klev fram och avgjorde båda matcherna: Jacob Lundegård och Alexander Lindelöf.

» Tolv raka förluster. Sedan tog förlusttrenden äntligen slut för Almtuna som vann båda matcherna i dubbelmötet mot Troja förra veckan.

» Lagen har mötts en gång i höst och då vann Almtuna med hela 7-2 hemma i Upplands Bilforum Arena.

» Almtunas Viktor Hertzberg har dunkat in hela sex assist i de tre senaste matcherna.

» I går blev det klart att Roman Semjonovs lämnar Tingsryd. Han är istället klar för spel i seriekonkurrenten Troja.