Hemma
Södertälje
SSK
Borta
Mora
MIK

Matchguide: Avgör Mora eller tvingar Södertälje fram ny match?

28 mars 2023 09:30

Dags för ny match i Scaniarinken! Avgör Mora serien i kväll eller tvingar Södertälje fram en sjunde och avgörande match?


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Hockey är bäst på plats i arenan!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

DAGENS TABLÅ

19.00 Södertälje - Mora, Scaniarinken

KVARTSFINAL

Avgörs i bäst av sju matcher där vinnaren går vidare till semifinal och där förloraren spelat färdigt för i år.

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Södertälje mot Mora i kväll. Då bjuds det bland annat på:

» Inför matchen blir det intervjuer med Daniel Norbe, Södertälje, och Anton Heikkinen, Mora. » I första pausen gästar Södertäljes klubbdirektör Robert Andersson studion.

VÄRT ATT VETA

» Mora 4-3-vann den femte kvartsfinalsen i Smidjegrav Arena i söndags. Dalalaget leder därmed med 3-2 i matcher och har chansen att stänga matchserien i dag. Vinner Södertälje så väntar en sjunde och helt avgörande match på torsdag.

» Hemmatrenden är tydlig i den här matchserien. Hemmalaget har vunnit alla matcher hittills.

» Mora hoppas kunna bryta seriens hemmatrend i kväll. "Förhoppningsvis kan vi ändra på det nästa match, vinna den här serien och ”stjäla” en bortamatch. Allt kan hända i slutspel. Vi vill vinna match sex, det är vårt mål", säger Kevin Hancock till moratidning.se.

» Mora-keepern Andreas Ljunggren lämnade förra matchen efter en period eftersom han kände sig hängig. I går skrev han på ett nytt ettårsavtal med Mora. "Jag trivs väldigt bra här uppe i Mora och Dalarna", säger Ljunggren.

» Södertälje får klara sig utan backen Johan Ivarsson. Han täckte ett skott med foten i förra matchen och kan inte spela mer i vår. "Det är en viktig spelare för oss både på och utanför isen, det går inte att sticka under stolen med. Men han kommer hjälpa oss med allt han kan vid sidan om och stötta laget så gott det går", säger SSK-tränaren Magnus Bogren till lt.se.

» Södertälje har poäng i tretton raka hemmamatcher där tolv av matcherna slutat med seger.