HOCKEYGALAN 2023

SHL, SDHL och HockeyAllsvenskan går i vår samman i en gemensam hockeygala för att hylla och lyfta hockeyn som den stora lag- och folksporten den är i Sverige.

Hockeygalan 2023 hyllar det bästa från det svenska hockeyåret när de tre ligorna etablerar en gemensam gala i samarbete med Svenska Spel och C More.

– Det ska bli fantastiskt roligt att kunna samla det bästa från hockeyåret för alla hockeyälskare där ute och att vi gör det tillsammans med SHL och HockeyAllsvenskan, säger Angelica Lindeberg, kommersiell chef SDHL.

– Som ishockeyns huvudsponsor är vi glada att vara en del av den allra första ligagemensamma galan med syftet att lyfta och hylla det bästa från hockeyåret, säger Patrik Hofbauer, VD och koncernchef Svenska Spel.

Hockeygalan produceras och sänds av C More den 2 maj med ledning av programledarparet Lena Sundqvist och Lasse Granqvist samt gäster i form av pristagare och hockeyprofiler.

– På sikt vill vi ge plats åt supportrarna i publiken också. De är hockeyns hjärta och själ och ska självklart hyllas för sitt engagemang, säger Gabriel Monidelle, VD HockeyAllsvenskan.

Spelare och prestationer från de tre ligorna kommer att hyllas under galan.

– Äntligen ska hockeyåret hyllas som det förtjänar! Vi ser väldigt mycket fram emot att få sammanfatta hockeyåret tillsammans med SDHL och HockeyAllsvenskan och efter den jämnaste grundserien på väldigt länge har vi stora förhoppningar på att slutspelet blir något värt att hylla stort, säger SHL:s VD Jenny Silfverstrand.

Hockeygalan är en gemensam bankett där SDHL, SHL och HockeyAllsvenskan samlas för att utse och hylla hockeyårets största segrar och bedrifter. Hockeygalan startade 2023 och är ett samarbete mellan SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan tillsammans med Svenska Spel och C More. Hockeygalan sänds i C More 2 maj 2023.

PRISER

HockeyAllsveskan delar ut följande priser!

Utses av en jury (över 30 mediapersoner):

Årets Målvakt
Årets Back
Årets Forward
Årets Rookie
Årets Tränare
Årets Sportchef
Årets MVP

Utses genom röstning av supportrar: 

Årets Mål
Årets Räddning

Utses av HockeyAllsvenskan: 

Årets Eldsjäl
HockeyAllsvenskans Stora Pris 

NOMINERADE