Försäsong: Flodqvist sköt SSK till seger
Publicerad: 2018-08-23
Thom Flodqvist sköt det matchvinnande målet när Södertälje slog tillbaka Almtuna. I övrigt så föll Leksand mot SHL-motstånd i torsdagens försäsongsmatcher.

FLODQVIST SKÖT SSK TILL SEGER

Efter tre raka förluster i försäsongsinledningen så kunde Södertälje bryta den negativa trenden genom att 3-2-vinna mot Almtuna.

Thom Flodqvist blev matchhjälte med sitt 3-1-mål i upptakten av den andra perioden, ett mål som sedermera blev matchvinnande.

Även Stefan Gråhns och Lucas Carlsson målade för SSK. George Sörensen gjorde en stark insats i kassen och motade 26 av de 28 skott han fick mot sig.

Fredrik Forsberg och Oscar Milton sköt tröstmålen för Almtuna.

» Highlights

LEKSAND FÖLL MOT FRÖLUNDA

Leksand räckte inte till mot SHL-laget Frölunda utan föll med 3-2 i Lionshov Ishall i Strömstad.

Två nyvärvade och tilltänkta målskyttar sköt målen för dalalaget och båda fullträffarna tillverkades i powerplay.

Thomas Valkvä-Olsen tryckte in 1-1-pucken i den första perioden och Tor Immo 2-3-reducerade mitt i den tredje perioden.

Leksand tog ut storspelande målvakten Jonas Arntzen i slutskedet men förmådde inte få in någon kvittering.