Försäsong: Jonathan Dahlén i centrum direkt
Publicerad: 2019-08-16
Jonathan Dahlén var en av de stora matchvinnarna när Timrå slog tillbaka Almtuna. Även Kristianstad och Tingsryd vann - medan Karlskrona och MODO förlorade.

JONATHAN DAHLÉN AVGJORDE DIREKT

Jonathan Dahlén är tillbaka i Sverige, Timrå och HockeyAllsvenskan. Forwarden väntar inte heller med att presentera sig.

Timrå slog Almtuna med 2-1 efter straffar - och Dahlén var inblandad i mycket.

Efter att Oscar Pentler gett Almtuna ledningen med 1-0 så spelade Dahlén fram Albin Lundin till 1-1-kvitteringen. Fler mål blev det inte under ordinarie tid och övertid, och matchen fick avgöras på straffar.

Victor Brattström räddade alla Almtuna-försök. Tim Wahlgren satte en puck för Timrå - och när sedan även Dahlén målade så var det avgjort.

Målskyttar Timrå: Albin Lundin, Tim Wahlgren

Målskyttar Almtuna: Oscar Pentler

KRISTIANSTAD INLEDDE MED SEGER

{!A}

Kristianstad inledde cupen i Tingsryd med en solid 5-2-seger mot Troja-Ljungby.

Efter en mållös inledningsperiod så satte skåningarna in segerrycket i mittperioden via fyra raka mål. Troja fick in ett par reduceringspuckar i den tredje perioden, men i slutet så kunde Mikael Johansson stänga matchen med ett 5-2-mål i tom bur.

– En del var okej, men vi kan bättre, säger KIK-tränaren Mikael Gath till kristianstadsbladet.se.

Imorgon ställs Kristianstad mot Tingsryd i cupfinalen.

Målskyttar Kristianstad: Kalle Miketinac, Tony Pappila, Morten Jensen, Dennis Svensson, Mikael Johansson

TINGSRYD TILL FINAL I HEMMACUPEN

{!B}

Tingsryd besegrade Karlskrona med 2-0 i sin egen hemmacup och är därmed klara för finalmatch mot Kristianstad under lördagen.

Det var länge mållöst i matchen. I den tredje perioden kunde Tingsryd till slut spräcka läget i matchen när Oscar Holst skickade in 1-0. I slutminuterna tog Karlskrona ut målvakten i jakt på kvittering - men då tryckte Joachim Nermark in 2-0 i tom bur.

Karlskrona får spela match om tredje precis under lördagen. För motståndet står Troja-Ljungby.

Målskyttar Tingsryd: Oscar Holst, Joachim Nermark

Målskyttar Karlskrona: -

MODO FÖLL MED UDDAMÅLET

MODO föll i en tät och tuff match mot finska Vasa. Gästerna vann med 3-2 till slut.

Henrik Björklund gav MODO ledningen med 1-0 i spel fem mot tre, men sedan vände Vasa på matchen och tog ledningen med 2-1. Victor Berglund kvitterade till 2-2 - men när Vasa tog en ny ledning i slutet av den tredje perioden så orkade inte MODO hämta ikapp.

1738 personer såg matchen i Fjällräven Center.

Målskyttar MODO: Henrik Björklund, Victor Berglund