Försäsong: Hattrick av Franzén gav BIK-seger
Publicerad: 2018-08-25
Gustaf Franzén sköt ett hattrick vilket fixade seger för Karlskoga mot Visby Roma. I övrigt under lördagen så vann Västerås medan Leksand förlorade.

FRANZÉNS HATTRICK MATCHVINNANDE

Gustaf Franzén var den stora matchvinnaren när Karlskoga lyckades 4-2-vinna mot HockeyEttan-laget Visby Roma.

Bik låg under med 2-1 i den tredje perioden när Franzén tog över showen och noterade ett äkta hattrick. 21-åringen gjorde både 2-2 och 3-2 och skickade sedan in 4-2-pucken i tom bur.

Ett skapligt formbesked för nyförvärvet som bara gjorde ett mål i SHL med Örebro ifjol.

Oskar Bäck sköt värmlänningarnas första mål i matchen.

NY SEGER FÖR VÄSTERÅS

Västerås följde upp gårdagens 8-2-seger mot Köping i Proofdoor Cup genom att 4-3-vinna mot Arboga idag.

Västerås valde att lufta hela nio juniorer och de satte också avtryck i matchen.

Juniorerna Linus Gustavsson och Albin Olofsson gjorde nämligen mål när de satte viktiga 2-2 respektive matchvinnande 3-2.

Västerås, som låg under med 0-2 efter halva matchen men som sedan vände i tredje perioden, fick också mål från Mikael Frycklund och Sebastian Benker.

– Jag tycker vi har kontroll på den stora delar. men de försvar sig bra och gör det tajt för oss att komma in på mål. Men jag tycker resultatet är rättvist i slutändan, säger Benker till vlt.se.

» Highlights

MARDRÖMSSTART FÄLLDE LEKSAND

Leksand föll mot Frölunda igår, och förlorade idag återigen mot SHL-motstånd sedan Färjestad segrat med 6-3.

Dalalaget fälldes av en mardrömsstart där man låg under med 3-0 redan innan sex minuter var spelade. Leksand var sedan aldrig närmare än två mål från motståndarna.

Jon Knuts, Mattias Nilsson och Jesper Ollas sköt målen för Leksand.

– Vi mötte ett bättre lag, så är det, men även om vi inte fick med oss någon seger härifrån har det varit nyttigt för oss att ställas mot så bra motstånd nu i två matcher på tre dagar, säger målskytten Mattias Nilsson till Leksands hemsida.