41 dagar kvar: Vilka får sina genombrott?
Publicerad: 2018-08-11
41 dagar kvar till HockeyAllsvenskan: Christopher Bengtsson var en av spelarna som fick sitt stora genombrott ifjol - vilka får sina genombrott i år?

HockeyAllsvenskan är en liga med många unga spelare - och det kommer stora genombrott varje säsong.

Ett av de största genombrotten ifjol stod Christopher Bengtsson för. Forwarden gick från en okej säsong i Tingsryd till att bli en offensiv spjutspets för Södertälje. 24-åringen noterade 41 poäng (21 mål, 20 assist) och kom sjua i poängligan.

Tre andra offensiva spelare som fick ett genombrott ifjol (spelare som spelade i HockeyAllsvenskan även säsongen innan):

Emil Molin skolades om från forward till center i MODO, gick från 38 till 51 poäng och vann hela poängligan.

Axel Ottosson blommade ut till en toppcenter, gick från 20 till 43 poäng och var en av Björklövens absolut skarpaste spelare.

Jonathan Johnson hade gjort 23 och 20 poäng i HockeyAllsvenskan under två år innan han ifjol dunkade in 19 mål och noterade 39 poäng för Troja-Ljungby, vilket räckte till en tiondeplats i poängligan.

Vilka spelare får sitt genombrott i år?

SPELSCHEMA

Här hittar ni spelschemat inför kommande säsong. Det går enkelt att sortera ut ditt favoritlags matcher:

» Spelschema 2018/19

FÖRSÄSONG

Försäsongen är igång! Ni hittar alla matcher och resultat här:

» Försäsong 2018

TRANSFERCENTRALEN

Lagbyggena inför kommande säsong pågår fortfarande och det lär värvas spelare hela vägen fram till seriestart. Följ Transfercentralen för att ha koll på allt som händer under silly season.

I vårt transferflöde kan ni lätt och enkelt följa med i nyhetsflödet. Där redovisas alla klara övergångar och kontrakt, men även rykten och spekulationer. Det finns även lättöverskådliga översikter över läget i alla lag.

I Transfercentralen bjuds ni också på analyser av C More-experten Mike Helber och under hela sommaren publiceras intervjuer med intressanta nyförvärv:

» Transfercentralen

Jonas Gustavsson