Försäsong: Storseger för Leksand i returen

12 augusti 2018 21:05

Returmötet mot Sheffield blev en defilering av Leksand. Dalalaget vann med hela 7-0 och det var idel nyförvärv som gjorde mål.


Sheffield vann lördagens möte mot Leksand med 3-2, men dalalaget fick rejäl revansch i söndagens returmöte.

Leksand vann med förkrossande 7-0.

Ben O'Connor, som Leksand värvat från just Sheffield, var en av spelarna som klev fram rejält. Den spelskicklige backen satte både 4-0 och 7-0 och blev därmed tvåmålsskytt.

Det blev även Linus Persson, värvad från Färjestad, som satte både 5-0 och 6-0.

Noterbart är att det var enbart nyförvärv som målade för Leksand. David Rundqvist, Mattias Karlsson och Tomas Valkvä-Olsen tryckte nämligen in övriga mål.

– Jättekul att så många nyförvärv fick göra mål. Jag tror att det var viktigt för oss och för hela laget. Skönt med en seger också så klart, men i övrigt får jag väl erkänna att det här inte var den roligaste match jag har spelat, säger David Rundqvist, nyvärvad från Troja, till Leksands hemsida, och utvecklar vad han menar:

– Det kändes som att Sheffield var mer ute efter att slåss än att spela hockey, tyvärr. I dag tog ju domaren utvisning för det mesta också, så jag tror nog att matchen spenderades mer i boxplay och powerplay än i spel fem mot fem. Det blev lite ryckigt, minst sagt.

» Läs mer på Leksands hemsida

DAGENS RESULTAT
Sheffield - Leksand 0-7

» Försäsong 2018