Försäsong: Dubbla mål av Fredrik Forsberg
Publicerad: 2018-08-14
Fredrik Forsberg sköt dubbla mål när Karlskoga slog tillbaka Vita Hästen. I övrigt förlorade Björklöven, MODO och Pantern försäsongens öppningsmatcher.

DUBBLA TVÅMÅLSKYTTAR FÖR KARLSKOGA

Fredrik Forsberg var en sensation i Karlskoga ifjol efter att han anslutit från Leksand mitt under vintern.

Nu har forwarden också presenterat sig under den här försäsongen. 21-åringen sköt två av målen när Vita Hästen besegrades med 6-3.

Oliver Eklind skickade också in dubbla mål, och även Jesper Kokkonen och Gustaf Thorell hittade rätt för värmlänningarna.

Vita Hästen åkte på försäsongens första förlust efter att ha vunnit två matcher innan dess. Rikard Olsén, Jens Hellgren och Axel Levander sköt tröstmålen för hemmalaget.

DRÖMSTART - MEN FÖRLUST FÖR LÖVEN

Björklöven öppnade försäsongen med prestige- och rivalmöte mot Skellefteå inför hela 5247 personer i A3 Arena.

Till slut kunde Skellefteå vinna med 4-1.

Björklöven fick dock en riktig drömstart när Filip Cruseman, nyvärvad från Karlskrona, sköt 1-0 efter blott tio sekunders spel. Skellefteå kvitterade dock efter fem minuter, tog ledningen innan den första perioden var över och stängde sedan bataljen med två snabba mål i mittakten.

Noterbart är att Löven saknade Fredric Andersson, Emil Lundberg, Mikko Pukka och Simon Backman.

» Highlights

STORPUBLIK NÄR MODO FÖLL

Hela 2396 personer fanns på plats i NHK Arena när MODO öppnade sin försäsong med bortamatch mot SHL-nykomlingen Timrå.

Storpubliken blev belönade med en målrik match som Timrå till slut kunde vinna med 5-4 efter straffar.

MODO lyckades hämta ikapp tre underlägen i matchen. Henrik Björklund och Lukas Wernblom vände 0-1-underläge till 2-1-ledning i den andra perioden, innan Victor Berglund (3-3) och Jonathan Johnson (4-4) satte var sitt kvitteringsmål.

Rickard Palmberg avgjorde sedan på straffar för Timrå.

PANTERN NOLLAT I FÖRSTA MATCHEN

Pantern och Malmö har skapat tradition av att mötas under försäsongen och den här sensommaren är inget undantag.

Pantern höll länge stången, men föll till slut med 0-2.

Lars Bryggman tryckte in Malmös öppningsmål i början av den tredje perioden och Christoffer Forsberg stängde sedan tillställningen med en puck i tom bur.

Lars Volden, nyförvärvad från tjeckiska Dukla Jihlava, vaktade Panterns bur och stod för en stark insats.