Försäsong: Sjunde raka segern för Tingsryd
Publicerad: 2019-09-06
Tingsryd ångar på under försäsongen och tog sjunde raka segern under fredagskvällen. Även Karlskoga, MODO, AIK, Karlskrona och Björklöven vann sina matcher.

SJUNDE RAKA SEGERN FÖR TINGSRYD

Tingsryd fortsätter att forsa fram under försäsongen. Laget har ännu inte förlorat och sjunde segern kom via en 2-1-viktoria mot Troja-Ljungby.

Anton Blomberg sköt båda Taif-målen, det sista med bara 46 sekunder kvar att spela av matchen.

– Alltid skönt att få göra mål, mest skönt att veta att man har det i sig, säger Blomberg till minhockey.se.

Målskyttar Tingsryd: Anton Blomberg 2

FREDRIK FORSBERG SEGERSKYTT FÖR BIK

{!A}

Karlskoga slog tillbaka seriekonkurrenten Mora med 3-2 efter ett övertidsavgörande.

Det var skarpskytten - och leksingen - Fredrik Forsberg som avgjorde för BIK. Forwarden satte 3-2-pucken i spel fyra mot tre dryga minuten in på övertiden.

Forsberg satte också 1-0 och spelade fram Tor Immo till 2-2.

Målskyttar Karlskoga: Fredrik Forsberg 2, Tor Immo

Målskyttar Mora: Isak Garfvé, Jesper Ylivainio

MODO FICK REVANSCH MOT TIMRÅ

{!B}

För en vecka sedan vann Timrå mot MODO, men när lagen möttes igen så fick MODO sin revansch och vann med 6-2.

MODO avgjorde i den tredje perioden. Strax efter att Albin Carlson 1-2-reducerat för Timrå så kom tre snabba MODO-mål genom Patrik Karlkvist, Fredrik Olofsson och Kalle Jellvert, och det 5-1-övertaget släppte ångermanlänningarna inte.

MODO vann också skotten med 38-22.

Målskyttar MODO: Fredrik Olofsson 2, Kim Rosdahl, Patrik Karlkvist, Kalle Jellvert, Victor Berglund

Målskyttar Timrå: Albin Carlson, Tim Wahlgren

AIK VANN DIREKT I SKODA TROPHY

AIK vann öppningsmatchen i försäsongsturneringen Skoda Trophy mot Leksand med 4-2.

Marcus Karlberg, som lånats ut från Leksand till AIK, hade stor del i segern. Juniorforwarden satte matchvinnande 3-1 mitt i den tredje perioden, och fastställde sedan slutresultatet i tom bur.

AIK vann också skotten med 35-29.

Målskyttar AIK: Marcus Karlberg 2, Kim Tallberg, Sebastian Fakt

STARK MITTPERIOD GAV LÖVEN-SEGER

{!C}

Björklöven slog tillbaka HockeyEttan-laget Vännäs med 5-2 på bortaplan.

En stark andra halva av mittperioden grundade Löven-segern.

Bara 30 sekunder efter Vännäs 1-1-mål så gjorde Erik Rainersson 2-1, och sedan rann det på. Pontus Andreasson, Sebastian Selin och William Eriksson såg till att Umeå-laget hade 5-1 efter 40 spelade minuter, och då var segern i hamn.

Löven vann också skotten med 46-23.

Målskyttar Björklöven: William Eriksson 2, Erik Rainersson, Pontus Andreasson, Sebastian Selin

SEGER MOT RIVALEN FÖR KARLSKRONA

{!D}

Karlskrona slog tillbaka rivalen Kallinge/Ronneby med 5-2.

Efter en 1-1-kvittering av KRIF så drog Karlskrona ifrån till en 4-1-ledning, och kunde sedan skicka in 5-2 i tom bur genom Axel Lindström.

– Det var inte helt hundra fokus under hela matchen, men jag tycker att vi visade bra karaktär och vi följde ändå vår matchplan. Vi fick de svar vi ville ha, säger assisterande KHK-tränaren Arto Miettinen till blt.se.

Målskyttar Karlskrona: Linus Karlsson, Philip Rondahl, André Nordstrand, Viktor Liljegren, Axel Lindström

KRISTIANSTAD FÖLL I TYSKLAND

Kristianstad är i Tyskland och spelar Energie Cup. Det blev förlust i öppningsmatchen mot Esbjerg. Danskarna vann med 5-4 efter förlängning.

KIK ledde med både 3-2 och 4-3, men lyckades inte sy ihop säcken.

– Det var en slarvig match från vår sida. Vi kom inte riktigt upp i rätt kapacitet från start och var inte riktigt med i första perioden, säger tränaren Mikael Gath till kristianstadsbladet.se.

Målskyttar Kristianstad: Anton Heikkinen 2, Tony Pappila, Johan Lundgren