Försäsong: Piispanen hjälte för Oskarshamn

24 augusti 2018 22:50

Arsi Piispanen sköt det avgörande målet när Oskarshamn besegrade Pantern. I övriga försäsongsmatcher under fredagen så vann också Karlskrona och Västerås.


VETERANCENTERN HJÄLTE FÖR IKO

Veterancentern Arsi Piispanen klev fram som den stora matchvinnaren när Oskarshamn slog tillbaka Pantern med 2-1 i Be-Ge Hockey Center.

Pantern tog ledningen med 1-0 genom Erik Nyström i upptakten av den andra perioden, men bara 19 sekunder senare så kvitterade Joakim Thelin till 1-1 för Oskarshamn.

Därefter avgjorde Piispanen.

33-åringen, som går in på sin sjätte säsong i IKO, sköt det matchvinnande 2-1-målet mitt i den tredje perioden.

Oskarshamn vann också skotten med 35-25.

Det var dock inte helt nöjda IKO-miner efteråt:

– Det är inte så många som är nöjda med matchen, det är mycket som inte var bra. Vi var passiva i egen zon och spelade inte vårt spel. Vi var inte konsekventa i vårt spel och då kan det svaja så här, säger assisterande tränaren Fredrik Hallberg till barometern.se.

» Highlights
» Läs mer på Oskarshamns hemsida

NY SEGER FÖR KARLSKRONA

Karlskrona fortsätter att leverera fina resultat under försäsongen. Efter 5-1 mot Kallinge/Ronneby och 3-1 mot KalPa så slog laget tillbaka finska andraligalaget Peliitat med 6-1.

Totalt 14-3 i målskillnad på tre matcher alltså.

Mot Peliitat hade Karlskrona sex olika målskyttar och det var Niklas Johansson, Axel Sundberg, Marcus Paulsson, Johan Schreiber, Drew Paris och Kyle Osterberg som svarade för fullträffarna.

KHK lämnar nu Finland och återvänder till Sverige, och har en och en halv veckas träning framför sig innan en träningsmatch mot Västervik väntar i början av september.

» Läs mer på Karlskronas hemsida

STORSEGER FÖR VÄSTERÅS

Västerås spelar Proofdoor Cup i helgen där man ställs mot tre lag från HockeyEttan.

Den första matchen slutade med en förkrossande 8-2-vinst mot Köping.

Alexander Lindelöf sköt två mål, i övrigt målade Kalle Östman, Mikael Frycklund, Sebastian Benker, Mattias Beck, Marcus Bergman och Jesper Cederberg.

– Det är alltid kul att få göra mål. Bra för självförtroendet. Men det viktigaste är hur vi spelar. Vi gör bra saker i matchen, sen finns det saker att förbättra. Men det är försäsong och vi jobbar på varenda dag för att bli så bra som möjligt, säger Lindelöf till hockeypuls.se.

Hemvändande Frycklund - ifjol i Tingsryd och MODO - satte det matchvinnande 3-2-målet.

Västerås spelar mot Arboga under lördagen innan cupen avslutas med match mot Surahammar under söndagen.

» Highlights

DAGENS MATCHER
Peliitat - Karlskrona 1-6
Oskarshamn - Pantern 2-1
Köping - Västerås 2-8

» Försäsong 2018