Försäsongen för lagen i HockeyAllsvenskan

12 juni 2018 13:30

Knappt två månader kvar - sedan drar försäsongen igång. Nu har vi sammanställt träningsmatcherna för lagen i HockeyAllsvenskan.


HockeyAllsvenskan 2018/19 har premiär fredagen 21 september, men innan dess ska det spelas träningsmatcher.

Nu har vi sammanställt försäsongen 2018 för lagen i HockeyAllsvenskan. Alla matcher, tider, motståndare och spelplatser är inte helt spikade och klara ännu och schemat kommer att kompletteras efter hand.

Ni hittar de matcher som är klara här:

» Försäsong 2018

Här är några godbitar att se fram emot:

7/8: Slaget om Östergötland

Den 7 augusti så möts Vita Hästen och Linköping i en match som stämplats som "Slaget om Östergötland". Det är fem år sedan klubbarna möttes i en match och ett riktigt rivalmöte förväntas. Matchens spelas i Himmelstalundshallen.

– Vi vill skapa en årligt återkommande ”happening” som väcker upp städerna efter sommaren och blir en mötesplats för människor från de båda städerna, främst med tanke på näringsliv och upplevelser, säger Yvonne Anglesjö ordförande och klubbansvarig i Vita Hästen.

14/8: Rivalmötet i norr

Precis som vanligt så startar Björklöven upp försäsongen med möte mot Skellefteå. I år spelas mötet i A3 Arena, och det lär som vanligt bli en hel del känslor inblandade mellan lagen som har en lång historik som rivaler.

30/8-9/1: SCA-cupen

Det är dags för 45:e (!) upplagan av klassiska SCA-cupen i Sundsvall och två lag från HockeyAllsvenskan med: Björklöven och MODO. Utöver det spelar även Timrå och Mora i cupen som genomförs mellan 30 augusti och 1 september. Samtliga matcher spelas i Sundsvall Energi Arena, förutom mötet mellan MODO och Björklöven som spelas i Fjällräven Center redan 22 augusti.

6/9-9/9: Skoda Trophy

Södertälje arrangerar en försäsongsturnering med bara lag från HockeyAllsvenskan där också Leksand, Västerås och AIK deltar. Alla möter alla mellan 6 och 9 september i Scaniarinken.

– Det är naturligtvis jätteroligt att vi kan bjuda både SSK-publiken och bortalagens fans på hockeyunderhållning i ett spännande format redan på försäsongen. Under turneringen planeras det även för kringaktiviteter för publiken och vi hoppas att det blir en riktig hockeyfest för hela Södertälje, säger Magnus Karlsson marknadschef på Södertälje Sportklubb.

» Försäsong 2018