Försäsong: Hattrick av Kevin Wennström
Publicerad: 2020-09-04
Kevin Wennström slog till med ett hattrick när Kristianstad besegrade Karlskrona. I övrigt så förlorade MODO och Vita Hästen mot SHL-motstånd under fredagskvällen.

HATTRICK I KIK-SEGER

Kristianstad slog tillbaka Karlskrona med 4-0, och Kevin Wennström var en av de stora segerhjältarna med ett hatrrick.

Centern, inplockad från Rögle till i år, gjorde 1-0, 2-0 och 4-0, samtliga puckar intråcklade i powerplay. Även Oscar Öhman målade, och hans mål tillverkades i boxplay.

Mattias Pettersson vaktade KIK-buren och höll alltså nollan.

Målskyttar Kristianstad: Kevin Wennström 3, Oscar Öhman

MODO FÖLL MOT SAIK - IGEN

Tidigare under försäsongen så möttes MODO och Skellefteå och då vann de sistnämnda med 4-3 efter straffar. I kvällens returmöte blev det återigen seger för Skellefteå, denna gång med 3-1.

Det stod 3-0 på tavlan i inledningen av den tredje perioden, innan Linus Pettersson kunde 1-3-reducera med en riktig delikatess där han gjorde allt på egen hand.

Anthony Peters vaktade målburen för MODO och motade 43 av 46 skott, vilket innebar en räddningsprocent på 93,5 %.

Målskyttar MODO: Linus Pettersson

NY FÖRLUST FÖR VITA HÄSTEN

Vita Hästen rivstartar försäsongen med fyra matcher på fyra dagar eftersom det blev ett inhopp i Skoda Trophy i Södertälje. Igår föll laget i försäsongspremiären mot Linköping, och ikväll kom en ny förlust - denna gång mot Leksand. Dalalaget vann med 5-2.

Det stod 4-0 till Leksand redan efter tretton minuters spel. I början av andra perioden kunde Filip Cruseman 1-4-reducera, men Leksand utökade en stund senare. Simon Holmström putsade siffrorna i slutperioden genom att sätta 2-5 via en straff.

Målskyttar Vita Hästen: Filip Cruseman, Simon Holmström