Försäsong: AIK vann rivalmötet mot SSK
Publicerad: 2019-08-22
AIK vann rivalmötet mot Södertälje. I övrigt under torsdagskvällen så slog Tingsryd tillbaka Kristianstad medan Västerås tog en storseger mot Storhamar.

AIK VANN EFTER STARK ANDRAPERIOD

Rivalmöte. Då vann AIK med 6-4 mot Södertälje.

AIK avgjorde matchen via en stark andraperiod som vanns med 4-1 vilket skapade ett 5-2-övertag inför den sista perioden. Henrik Rommel satte 2-1 och Carl Wassenius fyllde på till 3-1 knappa minuten senare, och i slutet av perioden satte Emil Aronsson och Sam Marklund 4-2 respektive 5-2.

Södertälje fick in två reduceringsmål genom Ludwig Blomstrand och Marcus Oskarsson i den tredje perioden, men kom inte närmare än så. Istället stängde Jacob Dahlström tillställingen med en 6-4-puck tom bur.

Målskyttar AIK: Kim Tallberg, Henrik Rommel, Carl Wassenius, Emil Aronsson, Sam Marklund, Jacob Dahlström

Målskyttar Södertälje: Christopher Bengtsson, Filip Pilö, Ludwig Blomstrand, Marcus Oskarsson

TINGSRYD SLOG KRISTIANSTAD - IGEN

{!A}

För andra gången på fem dagar lyckades Tingsryd vinna mot Kristianstad. Den här gången blev det en 3-2-seger i Skåne.

Det stod 2-2 efter halva matchen innan Tingsyds Jakob Heljemo kunde avgöra. Han sköt 3-2 mitt i matchen, och sedan blev det inte fler mål.

Kristianstad öste dock på för en kvittering. Skåningarna vann skotten med 14-3 i sista perioden, och 43-22 totalt. Andreas Ljunggren i Taif-kassen gjorde en stormatch.

Senast vann Taif mot KIK tack vare bra spel, den här gången var det en kampinsats.

– Så är det ibland, man gör det inte spelmässigt klockrent alla matcher under en säsong och det gör vi inte i dag. Men vi visar karaktär och att vi kan vinna ändå. Arbetsinsatsen var bra, säger Taif-tränaren Magnus Bogren till smp.se.

Målskyttar Kristianstad: Kalle Miketinac, Morten Jensen

Målskyttar Tingsryd: Oliver Nilsson, Rasmus Bengtsson, Jakob Heljemo

STORSEGER FÖR VÄSTERÅS

{!B}

Västerås visade ingen pardon mot norska Storhamar. Västmanlänningarna vann med hela 9-3.

Hetast av alla i VIK var Marcus Bergman. Han satte 1-0, 6-2 och 7-3 - och noterade därmed ett hattrick.

Västerås ledde med 4-0 efter halva matchen, och hade redan där avgjort tillställningen.

Målskyttar Västerås: Marcus Bergman 3, Viktor Hertzberg, Kenny Källström, Erik de la Rose, Sebastian Benker, William Wikman, Daniel Öhrn