Försäsong: Leksand vinnare i Skoda Trophy

9 september 2018 20:30

Leksand föll mot AIK - men vann ändå Skoda Trophy. Övriga vinnare under söndagen var Södertälje, Oskarshamn och Karlskrona - samtidigt som Västerås förlorade.


AIK VANN - MEN LEKSAND VANN TURNERINGEN

Leksand vann nystartade försäsongsturneringen Skoda Trophy i Södertälje trots att det blev en 2-3-förlust efter övertid mot AIK i avslutningsmatchen.

Éric Castonguy blev den stora matchvinnaren för AIK som ännu inte förlorat efter ordinarie tid under försäsongen. Kanadensaren sköt både 1-0 och matchvinnande 3-2 på övertid.

Även Christian Sandberg målade för AIK.

– Ja, vi vann ju till slut i alla fall. Vi skulle bara vinna den här matchen, vi saknade lite effektivitet och lite arbete framför kassen men till stora delar gjorde vi en bra match, säger tränaren Tomas Mitell till hockeypuls.se.

Martin Karlsson och Mattias Karlsson gjorde målen för Leksand.

– Vi kom hit för att vinna, säger Mattias Karlsson till Leksands hemsida när han ska kommentera turneringssegern.

» Highlights
» Läs mer på Leksands hemsida
» Läs mer på AIK:s hemsida

SEBASTIAN DYK AVGJORDE FÖR SSK

Södertälje fick avsluta Skoda Trophy på hemmaplan med en 2-1-seger mot Västerås och slutade därmed trea i turneringen.

Avgörandet kom i den tredje perioden via ett vackert powerplay-mål. Christopher Liljewall hittade Sebastian Dyk som kunde lägga in trissan i tom bur.

Södertälje, som också fick mål från Nicolai Meyer, fick storspel från målvakten George Sörensen som motade 34 av 35 skott.

– Vi har tillsammans som grupp tagit kliv i Skoda Trophy. Vi har visat att vi kan spela bra mot tänkta topplag, vinna mot tänkta topplag. Men vi har även visat att det blir jämnt mot nykomlingar. Det gäller att leverera varje match, säger centern Stefan Gråhns till hockeypuls.se.

Västerås förlorade samtliga matcher i turneringen. Isac Skedung sköt tröstmålet mot SSK.

» Highlights
» Läs mer på Södertäljes hemsida
» Läs mer på Västerås hemsida

ÅTTA MÅL AV OSKARSHAMN I SEGER

Oskarshamn svarade för ett målkalas i den avslutande matchen i cupen i Kristianstad när Kallinge/Ronneby slogs tillbaka med 8-5.

Både Jonas Engström och Markus Modigs blev tvåmålsskyttar. Övriga mål gjordes av Nolan Zajac, Nicklas Heinerö, Jesper Dahlroth och John Dahlström.

– Det var ingen bra match för oss, väldigt ofokuserat och ostrukturerat, inte alls som vi ville uppträda där ute. Man måste orka mentalt att göra dom sakerna även om det är tätt med matcher. Det var alldeles för få som var där och då ser det ut så här. Vi gör många mål men det krävdes inte så mycket eftersom det var sämre motstånd, säger tränaren Håkan Åhlund till Oskarshamns hemsida.

» Läs mer på Oskarshamns hemsida

KARLSKRONA VÄGRAR ATT FÖRLORA

Karlskrona vägrar att förlora under försäsongen. Sjunde raka segern kom efter att laget övertidsvunnit mot Kristianstad med 4-3.

Det satt dock långt inne då man låg under med 0-3 efter två perioder.

Karlskrona lyfte betänkligt i sista perioden och efter två reduceringsmål så kom också kvitteringen i spel sex mot fem i slutet. Det var de yngre spelarna som visade vägen - Axel Sundberg, André Nordstrand och Linus Karlsson gjorde nämligen målen.

Övertiden dröjde sedan bara 26 sekunder innan Kyle Osterberg kunde avgöra för KHK.

– Killarna vägrar förlora och det är en jäkla styrka, säger tränaren Ove Molin till blt.se.

DAGENS RESULTAT
Leksand - AIK 2-3 (OT)
Kristianstad - Karlskrona 3-4 (OT)
Kallinge/Ronneby - Oskarshamn 5-8
Södertälje - Västerås 2-1

» Försäsong 2018