Försäsong: Forsberg matchvinnare igen

21 augusti 2018 21:45

Fredrik Forsberg sköt två mål, inklusive övertidsavgörandet, när Karlskoga slog tillbaka Södertälje. Dessutom plockade Tingsryd en ny uddamålsseger.


FREDRIK FORSBERG MATCHVINNARE

Fredrik Forsberg var strålande i Karlskoga ifjol efter att ha anslutit från Leksand vid nyår, och i höstens träningsmatchande har forwarden fortsatt på inslagen linje och fortsatt producera mål och poäng.

Mot Södertälje klev 21-åringen fram som den stora matchvinnaren.

Tillsammans med Oliver Eklind såg Forsberg till att Karlskoga spelade till sig ett 2-0-övertag. Södertälje lyckades kvittera till 2-2 vilket tog matchen till övertid. Då klev Forsberg fram igen och sköt 3-2 med sitt andra mål för kvällen.

Därmed har "Foppa" gjort fyra mål på de två senaste träningsmatcherna.

Stefan Gråhns och Sebastian Dyk sköt målen för SSK.

» Highlights
» Läs mer på Karlskogas hemsida
» Läs mer på Södertäljes hemsida

NY UDDAMÅLSVINST FÖR TAIF

Per Ljusteräng coachade Kallinge/Ronneby ifjol - och i sin andra match som tränare i Tingsryd så fick han vara med om att besegra sitt gamla lag.

Tingsryd kunde vinna med 3-2 och därmed plocka hem försäsongens andra uddamålsseger mot ett HockeyEttan-motstånd.

Nyförvärv fixade fullträffarna. Mark MacMillan och uppflyttade junioren Elias Gunnarsson satte de två första målen innan Simon Norberg sköt matchvinnande 3-1.

– Det blev en betydligt bättre hockeymatch än mot Kalmar. Vi skapar jättemycket chanser och har jättemånga lägen där vi inte lyckas peta in pucken. Men på det hela taget känns det klart bättre. Känslan är att vi följer vår plan, säger Per Ljusteräng till smp.se.

DAGENS MATCHER
Karlskoga - Södertälje 3-2 (OT)
Kallinge/Ronneby - Tingsryd 2-3

» Försäsong 2018