Kvalserien: Västerås klart för comeback!
Publicerad: 2018-04-12
Västerås är klart för en comeback i HockeyAllsvenskan! Samtidigt står det klart att Västervik håller sig kvar.

Västerås är tillbaka i HockeyAllsvenskan!

Laget ramlade ur serien ifjol, men tar sig tillbaka efter bara en säsong i HockeyEttan.

Laget behövde ta en poäng i de två avslutande omgångarna av Kvalserien för att säkra avancemanget för egen maskin, och man tog just en pinne i den nionde omgången mot Troja-Ljungby där man nådde kryss efter full tid innan det blev förlust på straffar.

Troja tog ledningen med 2-0 efter dubbla fullträffar av Nikolai Meyer, men Västerås lagkapten Fredrik Johansson ordnade på egen hand upphämtningen. Han gjorde 1-2 i powerplay och skickade sedan in 2-2 med knappt två minuter kvar att spela. Sebastian Benker avgjorde sedan för Troja på straffar.

Resultatet innebär samtidigt att Troja-Ljungby ramlar ur HockeyAllsvenskan efter blott en säsong i ligan.

Statistik: Västerås - Troja-Ljungby 2-3 (PS)

Västervik spelar i HockeyAllsvenskan även kommande säsong, lagets tredje raka säsong i ligan. Det står klart sedan laget 3-0-vunnit på bortaplan mot Borlänge.

Ett mål i varje period räckte för seger: Jörgen Karterud sköt 1-0 i första akten och ökade sedan på till 2-0 i mittperioden innan Emil Wahlberg grejade 3-0-kassen mitt i slutperioden.

I kassen höll Jonas Fransson nollan efter att ha motat 28 skott från hemmalaget.

Borlänge, just nu femma i tabellen, kan således inte längre nå HockeyAllsvenskan.

Statistik: Borlänge - Västervik 0-3

Huddinge hade behövt tre poäng mot Piteå för att ha hopp i slutet av Kvalserien, men det misslyckades man med och i slutändan spelade det ingen roll eftersom hoppet ändå varit ute då Västerås och Västervik tog de poäng som krävdes för att säkra de två första platserna i tabellen.

Till slut vann Huddinge med 2-1 efter straffar. Martin Backholm 1-1-kvitterade med drygt två minuter kvar att spela och Alexander Anderberg avgjorde sedan i straffläggningen.

August Tornberg tröstmålade för Piteå som alltjämt är kvar som jumbo i Kvalserien, och som liksom Huddinge därmed spelar i HockeyEttan nästa säsong.

Statistik: Huddinge - Piteå 2-1 (PS)