Viktor Stråhle tar över som tränare i Pantern

30 juli 2018 11:30

Bara dagar innan ispremiären så tvingas Pantern skifta huvudtränare. Viktor Stråhle tar över huvudansvaret efter Joby Messier.


Joby Messier kom in som huvudtränare i Pantern under förra säsongen och var tänkt att träna laget även den här säsongen, men så blir det inte.

Pantern meddelar att Messier av medicinska skäl blir kvar i Kanada.

"Under sommaren har det uppstått medicinska komplikationer på grund av tidigare idrottsolyckor, vilket medför att Joby behöver stanna i Kanada", skriver klubben på sin hemsida.

Viktor Stråhle, som i våras kom in som ny sportchef och assisterande tränare i klubben, tar över som huvudtränare.

– Hela klubben har förtroende för Viktor och är säkra på att han kommer kliva in fint i detta nya uppdrag. Både spelare och ledning känner sig väldigt trygga med Viktor, säger Panterns ordförande Peter Nilsson.

Pantern kommer att rekrytera en ny assisterande tränare som väntas presenteras inom kort.

Klubben förstärker också ledarstaben med kanadensaren Lorne Henning som har en gedigen spelar- och tränarkarriär bakom sig i NHL, där han bland annat vunnit dubbla Stanley Cup-ringar med New York Islanders.

Henning ska bistå Viktor Stråhle med främst utvärderingar, träningar, scouting och spelartransfers.

– Vi är fantastiskt glada över att ha fått ombord Lorne Henning, hans erfarenhet och kontakter kommer vara en styrka för Viktor Stråhle och IK Pantern. Lorne kommer arbeta både i Malmö och på distans under den kommande säsongen, säger Peter Nilsson.

Läs mer på Panterns hemsida

» Transfercentralen