Mycket underhållande matcher med varierande resultat under säsongens andra SuperFredag!

» Bilder från samtliga matcher!

SÖDERTÄLJE - AIK

Resultat: 3-4 (efter straffar)

• Södertälje tar ledningen i matchen när William Wiå gör sitt första mål för klubben efter en fin styrning från Albin Carlsons skott.
  • Södertälje utökade till både 2-0 och 3-1 men AIK lyckades vända på matchen och tog med sig två poäng efter en lyckad straffläggning.
  • I och med segern går AIK förbi Södertälje i tabellen och ligger nu på en sjundeplats.

Målskyttar Södertälje: William Wiå, Jacob Bjerselius och Christopher Liljewall.
Målskyttar AIK: Daniel Muzito-Bagenda (2) och Alfred Barklund.

VÄSTERÅS - BIK KARLSKOGA

Resultat: 2-5

• Karlskoga startade matchen perfekt när man redan efter 16 minuter hade en 3-0 ledning mot rivalerna Västerås.
  • Elias Pettersson kunde göra sitt första mål efter sin återkomst men det räckte inte för hemmalaget som förlorade matchen med 5-2.
  • Matchen blev Karlskogas målrikaste match hittills på säsongen (5).

Målskyttar Västerås: Elias Pettersson och Konstantin Komarek.
Målskyttar Karlskoga: Gustaf Franzén, Hampus Plato, Jesper Kokkonen (2) och Theodor Pistek.

TINGSRYD - KALMAR

Resultat: 4-3 (efter förlängning)

• Kalmar såg ut att ta med sig alla tre poäng då man hade både en 2-0 och 3-1 ledning, men hemmalaget hade andra planer.
  • Efter tre raka poäng från Trent Bourque, matchavgörande målet inkluderat, så kunde Tingsryd få med sig två poäng ikväll.
  • Tingsryd har nu vunnit flest övertidsvinster (3) i hela ligan.

Målskyttar Tingsryd: Simon Åkerström, Kevin Ekman-Larsson, Anton Lundmark och Trent Bourque.
Målskyttar Kalmar: Erik Noren, Markus Palmberg och Jesper Sellin.

VÄSTERVIK - NYBRO VIKINGS

Resultat: 3-1

• Hemmalaget tog ledningen med 54 sekunder in på den andra perioden via Gustav Salmi Lilja.
  • Västervik kunde hålla sin ledning och ta med sig tre viktiga poäng från kvällens Smålandsderby.
  • Nybro har nu förlorat fyra raka bortamatcher.

Målskyttar Västervik: Gustav Salmi-Lilja, Anton Svensson och Robin Carlsson.
Målskytt Nybro: Daniel Ljungman.

ALMTUNA - DJURGÅRDEN

Resultat: 4-3

• Hemmalaget tog ledningen via Jacob Ragnarsson redan efter fyra minuter. Fun fact: Jacob är son till Djurgårdens assisterande tränare, Marcus Ragnarsson.
  • Almtuna vinner kvällens match med 4-3 och klättrar förbi Nybro upp på en tredjeplats.
  • Efter sina två mål ikväll går Alexander Ljungkrantz upp på en delad andraplats i skytteligan (8).

Målskyttar Almtuna: Jacob Ragnarsson, Hampus Harlestam och Alexander Ljungkrantz (2).
Målskyttar Djurgården: Fredrik Schlyter och Daniel Brodin (2).

BRYNÄS - BJÖRKLÖVEN

Resultat: 0-2

• Målfattig match men underhållningen var väldigt bra med högt tempo hela matchen igenom.
  • Joona Voutilainen storspelade ännu en gång och stod för sin tredje nolla denna säsongen när Björklöven vann med 2-0.
  • I och med nederlaget åker Brynäs på sin första hemmaförlust 23/24 och faller ner på en andraplats efter Björklöven som återtar kommandot i tabellen.

Målskyttar Björklöven: Alexander Wiklund och Joel Mustonen.