Fredagen bjöd på mål åt alla håll
Publicerad: 2024-01-12
Vi fick se mål från alla lag i kvällens sex matcher. Det blev islossning i Östersund, hemmaseger i tungviktsmötet i Gävle och en bortaseger i Smålandsderbyt.

BRYNÄS-AIK 5-3

» Brynäs tog sin femte raka hemmaseger.

» Anton Rödin gjorde två mål.

» AIK gjorde ett målvaktsbyte i den första perioden, Tobias Normann klev av och in kom Antoine Bibeau.

Målskyttar Brynäs: Anton Rödin 2, Jacob Blomqvist, Greg Scott, Johan Larsson
Målskyttar AIK: Oscar Öhman, Gerry Fitzgerald, Kristoff Kontos

BJÖRKLÖVEN-KARLSKOGA 1-2 efter förlängning

» Björklövens formkurva fortsätter dala, ikväll kom fjärde raka förlusten.

» Filip Svenningsson avgjorde matchen på övertid, hans andra poäng i matchen (1+1).

» Björklöven vann skottstatistiken med 37-15.

Målskyttar Björklöven: Myles Powell
Målskyttar Karlskoga: Eskild Bakke Olsen, Filip Svenningsson

ÖSTERSUND-VÄSTERÅS 6-2

» Efter att ha blivit nollade två matcher i rad fick ÖIK riklig utdelning ikväll.

» Erik Rainersson hittade nätet två gånger.

» ÖIK besegrade Västerås för första gången den här säsongen, de två tidigare mötena har slutat i VIK-seger.

Målskyttar Östersund: Erik Rainersson 2, Viktor Granholm, Sebastian Benker, Daniel Öhrn, Sebastian Fakt
Målskyttar Västerås: Hannes Hellberg, Gabriel Kangas

VÄSTERVIK-SÖDERTÄLJE 2-3

» Ny trepoängare för SSK som nu tagit tre poäng i sex av de sju senaste matcherna.

» Ludwig Blomstrand (1+1) och Viktor Liljegren (0+2) stod båda för två poäng ikväll,

» Västervik vaknade till under andra halvan av tredje perioden, 0-3 blev 2-3 och smålänningarna var nära att komma ikapp.

Målskyttar Västervik: Gustav Salmi-Lilja, Cedric Lacroix
Målskyttar Södertälje: Julius Bergman, Ludwig Blomstrand, Stelio Mattheos

NYBRO-MORA 5-2

» I och med segern klev Nybro förbi Mora i tabellen.

» Kalle Holm hade en kväll att minnas, första HockeyAllsvenska målet och dessutom en assistpoäng.

» Mora åkte på sjätte raka bortaförlusten.

Målskyttar Nybro: Kalle Holm, Hannes Johansson, Eero Savilahti, Daniel Ljungman, Filip Eriksson
Målskyttar Mora: Chad Yetman, Michael Brandsegg-Nygård

TINGSRYD-KALMAR 1-4

» Kalmar drygade ut avståndet till Tingsryd i tabllen, fem poäng skiljer nu mellan lagen.

» Teemu Olavi Lepaus stod för både mål och assist (1+1) ikväll.

» Kalmar vann skottstatistiken med 33-26

Målskyttar Tingsryd: Gustav Olhaver
Målskyttar Kalmar: Andrew Vanderbeck, Kim Strömberg, Teemu Olavi Lepaus, Linus Skager