Publicerad: 2023-12-18

Vilken underhållande söndag det blev när vi fick bevittna både en ny serieledare i Södertälje och ett Västervik som överraskade Djurgården.

AIK - MORA

Resultat: 2-0

» Både den första och andra perioden slutade mållösa, efter fint målvaktsspel av Waltteri Ignatjew och Antoine Bibeau. Men bara en av dem skulle få hålla nollan under söndagen.

» Med fyra minuter kvar att spela av den tredje perioden, spelade William Ignberg Nilsson vackert fram Zion Nybeck, som satte 1-0 för AIK.

» Christoffer Björk kunde sedan punktera matchen i öppen kasse, och AIK tog därmed sin fjärde raka seger. Antoine Bibeau höll även nollan efter att ha räddat samtliga 27 skott från Mora.

Målskyttar AIK: Zion Nybeck och Christoffer Björk.

» Klicka för att se highlights från matchen!

VÄSTERVIK - DJURGÅRDEN

Resultat: 4-2

» Västervik, som redan hade förlorat två matcher mot Djurgården denna säsong, fick en kanonstart på matchen när Robin Carlsson, redan efter två och en halv minut, gjorde 1-0 i numerärt underläge.

» Hemmalaget skulle inte stanna där utan gjorde även tre raka mål därefter för en 4-0-ledning. En ledning som Djurgården inte lyckades ta igen.

» Matchen slutade 4-2, och Västervik bröt Djurgårdens poängsvit på elva matcher samtidigt som de tog tre blytunga poäng i kampen om att slippa kvalspel.

Målskyttar Västervik: Robin Carlsson, Vaclav Karabacek, Jake McGrew och Victor Öhman.
Målskyttar Djurgården: Kevin Karlsson och Anton Gradin.

SÖDERTÄLJE - ALMTUNA

Resultat: 5-0

» Det tog 30 minuter innan matchens första mål kom, när Stelio Mattheos, som är i fin målform, utnyttjade ett slarvigt pucktapp av Almtuna till 1-0 för Södertälje.

» Efter 1-0-målet rann det iväg, och Södertälje gick in i den tredje perioden med en 4-0-ledning efter mål av Marcus Eriksson, Dominic Turgeon och Emil Alba.

» Viktor Liljegren fick också komma med i målprotokollet och fastställde slutresultatet till 5-0.

» Med segern går Södertälje upp i tillfällig serieledning. Värt att notera är att de ligger på samma poäng som Brynäs, som har två matcher mindre spelade.

Målskyttar Södertälje: Stelio Mattheos, Marcus Eriksson, Dominic Turgeon, Emil Alba och Viktor Liljegren.

NYBRO VIKINGS - TINGSRYD

Resultat: 5-1

» Daniel Ljungman öppnade målskyttet för Nybro när han på egen hand tryckte in pucken bakom Daniel Rosengren.

» I den andra perioden gjorde Nikolai Skladnichenko sitt första mål för säsongen, när utökade ledningen för hemmalaget.

» Nybro vann till slut matchen med hela 5-1, och Oscar Gustafsson fick göra både sitt första och andra mål i Nybrotröjan under den tredje perioden. Nybro har nu vunnit tre av tre matcher mot Tingsryd denna säsong.

Målskyttar Nybro: Daniel Ljungman, Nikolai Skladnichenko, Oscar Gustafsson (2) och Juho Liuksiala.
Målskytt Tingsryd: William Fransson.