Björklöven avslutar på topp efter en intensiv vecka!
Publicerad: 2023-11-05
Söndagen bjöd på det ena och det andra, från straffavgöranden till förlängningar och hållna nollor.

» Bilder från samtliga matcher!

AIK - VÄSTERÅS

Resultat: 4-0

» Det tog ett tag, men till slut satte Gerry Fitzgerald 1-0 för hemmalaget i numerärt överläge.

» Emil Wahlberg, som förlängt sitt kontrakt för två matcher med AIK, kunde sedan utöka ledningen, och segern var nära.

» AIK tar revansch på Västerås efter den tidigare förlusten med 8-3 och vinner till slut med 4-0.

» AIK:s målvaktsspel är just nu suveränt, och Antoine Bibeau håller sin andra nolla för säsongen.

Målskyttar AIK: Gerry Fitzgerald, Emil Wahlberg, Arvid Degerstedt och Ole Einar Andersen.

KALMAR - VÄSTERVIK

Resultat: 4-3 (efter förlängning)

» Västervik rivstartade och gick upp i en 2-0-ledning redan efter tre och en halv minuts spel.

» Med två mål i numerärt överläge kunde Kalmar dock vända matchen under ordinarie speltid, och förlängning väntade.

» De två kanadensarna i Kalmar, Theocharidis och Boudrias, stod för samspelet i förlängningen och säkrade Kalmar extrapoängen.

Målskyttar Kalmar: Victor Laz, Tim Theocharidis, Jeremias Lindewall och Shawn Boudrias.
Målskyttar Västervik: Theo Jacobsson, Filips Buncis och Anton Svensson

TINGSRYD - BIK KARLSKOGA

Resultat: 2-3 (efter straffar)

» Jonatan Harju fortsätter sin formstarka inledning på säsongen när han sätter dit 1-0 för Tingsryd.

» Karlskoga kunde sedan komma tillbaka både en och två gånger för att ta matchen till förlängning.

» Efter en mållös förlängning kunde Marcus Hellgren Smed säkra extrapoängen för Karlskoga när han räddade samtliga straffar.

Målskyttar Tingsryd: Jonatan Harju och Pontus Netterberg.
Målskyttar Karlskoga: Eskild Olsen och Gustaf Thorell.

NYBRO VIKINGS - BJÖRKLÖVEN

Resultat: 3-4 (efter straffar)

» Nybro kunde, genom den finske publikfavoriten Juho Liuksiala, ge hemmalaget ledningen direkt efter 1 minut och 45 sekunder.

» Vem om inte Liam Dower Nilsson gjorde mål i numerärt överläge när Björklöven tog ledningen efter 15 minuters spel? Målet var hans åttonde i powerplay den här säsongen.

» Matchen svängde fram och tillbaka och gick till slut till straffar.

» Victor Brattström räddade sina två inledande straffar och säkrade därmed extrapoängen för Björklöven, som därmed går upp i en tillfällig serieledning med en match mer spelad än Brynäs.

Målskyttar Nybro: Juho Liuksiala (2) och Janne Väyrynen.
Målskyttar Björklöven: Alexander Wiklund, Liam Dower Nilsson och Linus Cronholm.

SÖDERTÄLJE - ÖSTERSUND

Resultat: 3-0

» Efter tre raka förluster var Södertälje tvungna att studsa tillbaka ikväll för att inte hamna efter, och det lyckades de med.

» Med mål från Emil Alba, Marcus Eriksson, Dominic Turgeon och en hållen nolla av Tomas Sholl kunde Södertälje återigen vara tillbaka på det vinnande spåret.

» Östersund har det tufft just nu med endast en vinst på de senaste sju matcherna och faller därmed ner till näst sist i tabellen.

Målskytt Södertälje: Emil Alba, Marcus Eriksson och Dominic Turgeon.