Brynäs och Nybro imponerade stort i premiären
Publicerad: 2023-09-22
Premiäromgången bjöd på väldigt mycket. Kalmars första historiska mål, juniorer som tog för sig och en rykande match på Hovet!

» Bilder från samtliga matcher!

BRYNÄS - AIK

Resultat: 5-2

» Brynäs rivstartade säsongen och tog en 2-0 ledning redan efter första perioden.

» Juniorerna Noel Nordh och Anton Ohlsson fick presentera sig som nya A-lagsspelare. Två assist för Nordh och ett mål från Ohlsson.

» Jack Kopacka och Tyler Kelleher stod för sina första mål i Brynäs-tröjan.

Målskyttar Brynäs: Jack Kopacka, Linus Lindblom, Anton Rödin, Anton Ohlsson och Tyler Kelleher.
Målskyttar AIK:
Zion Nybeck och Branden Troock.

MORA - SÖDERTÄLJE

Resultat: 5-3

» Det blev en svängig tillställning där Södertälje vände underläge 0-1 till 2-1 men kort därefter låg under med 3-2 igen.

» Daniel Ljunggren fortsätter gå starkt säsong efter säsong. Forwarden stod för tre poäng, två mål och en assist.

» Detta blev Moras tredje raka vinst mot Södertälje.

Målskyttar Mora: Gustav Willman Borvik, Petter Vesterheim, Chad Yetman och Daniel Ljunggren (2).
Målskyttar Södertälje:
Ludwig Blomstrand, Marcus Eriksson och Dominic Turgeon.

NYBRO - TINGSRYD

Resultat: 4-1

» Fullt hus i Nybro med 2380 supportrar på plats.

» Nybro gjorde noterbart ALLA fyra målen i andra perioden.

» Över de två senaste mötena har Nybro en målskillnad på 9-2 mot Tingsryd.

Målskyttar Nybro: Eero Savilahti, Adam Persson, Theo Nordlund och Maxim Golod.
Målskytt Tingsryd:
Jonathan Harju.

VÄSTERVIK - KALMAR

Resultat: 1-3

» Kalmar med sin första historiska seger någonsin i HockeyAllsvenskan.

» Tim Theocharidis blev stor matchhjälte med sina första mål (2) i Kalmar-tröjan.

» Som tröst fick Alex Ciernik i Västervik göra sitt första mål för klubben.

Målskytt Västervik: Alex Ciernik.
Målskyttar Kalmar:
Tim Theocharidis (2) och Gabriel Olsson.

VÄSTERÅS - ALMTUNA

» Nyförvärven dominerade totalt för Västerås och stod för 8 av 9 poäng.

» Hannes Hellberg, endast 19 år och inlånad från Leksand, slog till med två mål och en assist.

» Publiksiffran landade på 3865 och Västerås slog därmed förgående säsongs hemmapremiär.

Målskyttar Västerås: Nick Hutchison, Kyle Topping och Hannes Hellberg (2).
Målskytt Almtuna:
Elliot Ekmark.

KARLSKOGA - ÖSTERSUND

Resultat: 2-4

» Theodor Pistek fick ge BIK:arna en 1-0 ledning med sitt första HockeyAllsvenska mål för klubben.

» Efter ett tidigt bortdömt mål från Sebastian Fakt kunde Norrlandslaget vända på steken och vinna matchen med 4-2.

» Detta är noterbart Östersunds tredje raka seger mot BIK Karlskoga.

Målskyttar Karlskoga: Theodor Pistek och Alexander Leanderson.
Målskyttar Östersund:
Max Krogdahl, Sebastian Benker, Josef Ingman och Sebastian Fakt.

DJURGÅRDEN - BJÖRKLÖVEN

» Djurgårdens premiärtifo var något utöver det vanliga inom HockeyAllsvenskan.

» Matchen svängde fram och tillbaka där Djurgården såg ut att ha kontroll över matchen men Björklöven var starka nog att ta sig tillbaka även fast det inte räckte hela vägen till seger.

» Olle Liss gjorde det avgörande målet mot sin gamla klubb i slutet av tredje perioden.

Målskyttar Djurgården: Ludvig Rensfeldt, Wiktor Nilsson (2), John Norman och Olle Liss.