» Shane Gersich blev stor matchvinnare för sitt Västerås när han smällde in ett hattrick.

» Det var Västerås första seger mot Nybro den här säsongen.

» Nybros Filip Eriksson noterades för poäng igen. Han har gjort poäng i alla sina sju matcher för Nybro.

Målskyttar Västerås: Shane Gersich 3, Konstantin Komarek, Isac Skedung, Erik Flood
Målskyttar Nybro: Juho Liuksiala, Rihards Marenis, Adam Persson

» Karlskogas mäktiga segersvit som bestod av åtta raka segrar bröts.

» AIK vann alla tre perioder med 1–0.

Målskyttar AIK: Eric Norin, Zion Nybeck, Christoffer Björk
Målskyttar Karlskoga: Inga mål

TINGSRYD-DJURGÅRDEN 4-1

» En stark öppningsperiod av Tingsryd lade grunden till tre poäng – de ledde med 3–0 efter en period.

» 17-årige Linus Eriksson var Djurgårdens enda målskytt idag och gjorde mål för andra matchen i rad.

» Felix Olsson noterades för två nya poäng och har nu stått för sju poäng på de sex senaste matcherna.

Målskyttar Tingsryd: Jonatan Harju, Anton Lundmark, Emil Forslund, Gustav Olhaver
Målskyttar Djurgården: Linus Eriksson

SÖDERTÄLJE-MORA 2-5

» Mora tog sin sjätte raka trepoängare.

» Södertälje har förlorat fyra av sina fem senaste matcher och Mora gick ikväll om Södertälje i tabellen.

» Måns Carlsson gjorde ett mål och en assist – han har poäng i fyra raka matcher nu.

Målskyttar Södertälje: Filiph Engsund, Sebastian Dyk
Målskyttar Mora: Kalle Kratz, Måns Carlsson, Chad Yetman, Henrik Eriksson, Johan Persson

BRYNÄS-BJÖRKLÖVEN 4-5 efter förlängning

» Skyttekungen Jack Kopacka var lysande för Brynäs. Det blev ett hattrick under kvällen för 25-åringen.

» Björklöven hamnade i underläge hela fyra gånger ikväll – trots det lyckades de ta två poäng.

» Björklövens poängkung Myles Powell avgjorde i förlängningen.

Målskyttar Brynäs: Jack Kopacka 3, Linus Lindblom
Målskyttar Björklöven: Gustav Possler, Joel Mustonen, Fredric Andersson, Alexander Wiklund, Myles Powell

ALMTUNA-KALMAR 5-4 efter förlängning

» Marcus Karlström blev den stora matchhjälten när han först kvitterade matchen med en minut kvar av den tredje perioden, och sen avgjorde i förlängningen.

» Teemu Olavi Lepaus sköt två av målen för Kalmar och gjorde tre poäng totalt.

» Almtuna tog sin andra raka seger och har vunnit fyra av sina fem senaste hemmamatcher.

Målskyttar Almtuna: Marcus Karlström 2, William Eriksson, Valdemar Johansson, Elliot Ekmark
Målskyttar Kalmar: Teemu Olavi Lepaus 2, Linus Skager, Markus Palmberg