Publicerad: 2023-12-21

Nu tar lagen en veckas ledighet innan vi drar igång igen med sex nya matcher, med bland annat Stockholmsderby på onsdag.

VÄSTERÅS - MORA

Resultat: 3-2

» Västerås tog ledningen med bara 37 sekunder kvar av den första perioden, när Konstantin Komarek utnyttjade slarv i Mora till 1-0.

» Mora kunde redan 31 sekunder i den andra perioden, hitta en kvittering genom Chad Yetman.

» Det går snabbt i hockey, och Kyle Topping återtog ledningen i mitten av andra perioden och gör alltså mål direkt i sin comeback.

» Västerås vinner matchen md 3-2 och tar därmed säsongens första vinst mot Mora efter två tidigare nederlag.

Målskyttar Västerås: Konstantin Komarek, Kyle Topping och Adam Hofabuer.
Målskyttar Mora: Chad Yetman och Ludvig Levinsson.

» Klicka för att se highlights från matchen!

ALMTUNA - BRYNÄS

Resultat: 1-3

» Rutinerade Chad Billing, tillsammans med unge Theo Lindstein, gav Brynäs en kanonstart i den första perioden, och de två målen skulle visa sig räcka till tre poäng.

» Brynäs vann matchen till slut med 3-1 och utökade därmed sin serieledning till sex poäng före Södertälje.

» Damian Clara gjorde ännu en fin match med en räddningsprocent på 94,7 %, vilket gör att Brynäs kan slappna av lite när det kommer till målvaktsfrågan.

Målskytt Almtuna: Carl Wassenius
Målskyttar Brynäs: Chad Billings, Theo Lindstein och Miks Indrasis.

DJURGÅRDEN - KALMAR

Resultat: 5-1

» Alexander Ytterell smällde in ledningsmålet redan efter 67 sekunder med ett otroligt slagskott.

» I den andra perioden skulle det rinna iväg, och efter mål av Daniel Brodin och Daniel Glad var matchen i princip avgjord inför den tredje perioden.

» Djurgården vann matchen med 5-1 och tog sin sjunde raka hemmaseger på Hovet.

Målskyttar Djurgården: Alexander Ytterell, Daniel Brodin, Daniel Glad, John Norman och Emil Berglund.
Målskytt Kalmar: Kim Strömberg.

ÖSTERSUND - AIK

Resultat: 2-3

» Östersund tog ledningen även ikväll, denna gång genom Daniel Öhrn, men det skulle inte räcka för några poäng.

» AIK gjorde tre raka mål efter 1-0-målet och vann med 3-2 för sin femte raka seger.

» Stockholmslaget går nu in på julledigheten som trea i tabellen, och i nästa möte väntar största rivalen, Djurgården, i Avicii Arena.

Målskyttar Östersund: Daniel Öhrn och Oskar Pettersson.
Målskyttar AIK: Zion Nybeck, Ole Einar Engeland Andersen och Gerry Fitzgerald.

BIK KARLSKOGA - NYBRO VIKINGS

Resultat: 4-2

» Efter att Karlskoga tagit ledningen i numerärt överläge genom Kalle Jellvert, bjöd hemmalaget Nybro på en gratischans 27 sekunder senare som Rihards Marenis förvaltade till 1-1.

» Hemmalaget visade sig dock vara starkt, och återtog samt utökade ledningen i den andra perioden efter mål av Viktor Lennartsson och Gustaf Thorell.

» Karlskoga vann matchen med 4-2 och tog viktiga poäng, inte bara för att hålla sig borta från bottenstriden, utan också för att börja närma sig slutspelsplatserna.

Målskyttar Karlskoga: Kalle Jellvert, Viktor Lennartsson, Gustaf Thorell och Simen Andre Edvardsen.
Målskyttar Nybro: Rihards Marenis och Jacob Grönhagen.