Publicerad: 2023-12-30
Vilket kväll! Djurgården och Södertälje bjöd på årets högsta publiksiffra, Västervik slog serieledarna Brynäs och Tero Lehterä gjorde succé i sin debut med Östersund.

DJURGÅRDEN - SÖDERTÄLJE

Resultat: 7-3

» I den första perioden fick vi se fyra mål, som avslutade med att Olle Liss utökade ledningen till 3-1 i numerärt överläge med 1 minut kvar att spela.

» Redan 27 sekunder in i den andra perioden reducerade Sebastian Dyk för Södertälje, men Olle Liss skulle återigen vara framme och smälla in ytterligare ett mål i powerplay.

» Djurgården drar iväg och vinner till slut matchen med 7-3, vilket är deras tredje vinst mot just Södertälje denna säsong, samt den åttonde raka hemmasegern.

» Kvällens officiella publiksiffra var 13 487, vilket är den tredje högsta publiksiffran i hockeyallsvenskans historia samt den högsta inom svensk ishockey denna säsong.

Målskyttar Djurgården: Axel Andersson, Wiktor Nilsson, Olle Liss (2), Alexander Ytterell, Edvin Hammarlund och Emil Berglund.
Målskyttar Södertälje: Julius Bergman och Sebastian Dyk (2).

» Klicka för att se highlights från matchen!

VÄSTERÅS - AIK

Resultat: 3-1

» Markus Oden fick även ikväll en drömstart på matchen för Västerås när han redan efter 73 sekunder kunde ge hemmalaget ledningen.

» Västerås utökade sin ledning när Konstantin Komarek gjorde mål även ikväll med en minut kvar att spela av den första perioden.

» AIK lyckades resucera genom Ole Einar Engeland Andersen, men det räckte inte. Efter ett mål i öppen kasse av Trevor Mingoia, tog Västerås sin femte raka seger och avslutar året på topp.

Målskyttar Västerås: Markus Oden, Konstantin Komarek och Trevor Mingoia.
Målskytt AIK: Ole Einar Engeland Andersen.

BJÖRKLÖVEN - NYBRO VIKINGS

Resultat: 2-3

» Efter en mållös första period lyckades Aleksi Ainali göra mål för andra matchen i rad, denna gång i numerärt överläge.

» Nybro utökade ledningen genom Jesper Måns, men strax innan periodpausen kunde Björklöven reducera genom sin lagkapten, Fredric Andersson.

» Janne Väyrynen, som har haft en fin säsong, utökade Nybros ledning till 3-1, och efter det kunde inte Björklöven komma ikapp. Nybro tar med sig samtliga poäng och ligger nu bara två poäng bakom Björklöven i tabellen.

Målskyttar Björklöven: Fredric Andersson och Fredric Weigel.
Målskyttar Nybro: Aleksi Ainali, Jesper Mångs och Janne Väyrynen.

BIK KARLSKOGA - KALMAR

Resultat: 5-2

» Martin Schreiber gav bortalaget ledningen redan efter 28 sekunder, men det dröjde inte länge innan Simon André Edvardsen kunde kvittera, följt av ett mål från Albin Eriksson som gav Karlskoga ledningen inför den andra perioden.

» Kalmar lyckades komma tillbaka in i matchen genom Gabriel Olsson, men efter det var det Karlskoga för hela slanten.

» Efter tre mål, där Hampus Plato var involverad i samtliga, säkrade Karlskoga tre viktiga poäng från årets sista match.

Målskyttar Karlskoga: Simen Andre Edvardsen, Albin Eriksson (2) och Hampus Plato (2).
Målskyttar Kalmar: Martin Schreiber och Gabriel Olsson.

ÖSTERSUND - MORA

Resultat: 3-0

» Efter en händelsefattig första period, steppade lagkapten Karl Johansson upp och satte ledningsmålet för Östersund.

» Östersund, med Andreas Ljunggren i spetsen, höll tätt ikväll och bröt därmed sin förlustsvit på tio matcher.

» Matchen var Tero Lehteräs första match som huvudtränare, och den kunde inte ha slutat bättre för honom och Östersund.

Målskyttar Östersund: Karl Johansson, Oscar Pettersson och Isak Garfve.

TINGSRYD - ALMTUNA

Resultat: 1-2

» Bortalaget tog kommandot direkt i matchen när Jacob Ragnarsson satte sitt tredje mål för säsongen.

» Simon Åkerström, som varit utlånad för en match till Malmö Redhawks, var nu tillbaka i Tingsryd och satte kvitteringsmålet i numerärt överläge fem minuter in i den tredje perioden.

» Kvitteringen räckte inte för att Tingsryd skulle få några poäng. Anton Klint i Almtuna satte det avgörande målet i powerplay med sex minuter kvar att spela, vilket blev matchens sista mål.

Målskytt Tingsryd: Simon Åkerström.
Målskyttar Almtuna: Jacob Ragnarsson och Anton Klint.

VÄSTERVIK - BRYNÄS

» Nästjumbon Västervik fick en kanonstart när Robin Carlsson satte ledningsmålet för hemmalaget, och bara tre minuter senare ökade de på ledningen till 2-0 genom lagkapten Anton Svensson.

» Det slutade inte där. I den andra perioden utökade Västervik sin ledning genom Henrik Neubauer, vilket skulle räcka till seger. Brynäs kunde endast reducera med ett mål i mitten av den tredje perioden.

» Tre viktiga poäng till Västervik som kämpar för att undvika en Play Out-plats, men de ligger fortfarande åtta poäng bakom Tingsryd efter kvällens omgång.

Målskyttar Västervik: Robin Carlsson, Anton Svensson och Henrik Neubauer.
Målskytt Brynäs: Tyler Vesel.