Publicerad: 2023-12-28
Stockholmsderby, islossning i Gävle och drömmål på flera håll. Vilken onsdagskväll det blev!

AIK - DJURGÅRDEN

Resultat: 3-1

» Den första perioden såg ut att bli mållös, men med fem minuter kvar kunde Eric Norin smälla dit sitt tredje mål för säsongen med ett fint slagskott.

» Djurgården skulle komma tillbaka genom Olle Liss, som också ville ladda och avfyra bössan, men det skulle inte räcka för mesta mästarna.

» AIK gör både 2-1 och 3-1 genom Richard Gynge och Mathew Maione, vilket också blir slutresultatet.

» Med segern ligger nu AIK fortsatt bara en poäng bakom Södertälje på en fin tredje plats.

Målskyttar AIK: Eric Norin, Richard Gynge och Mathew Maione.
Målskytt Djurgården: Olle Liss.

» Klicka för att se highlights från matchen!

BRYNÄS - ÖSTERSUND

Resultat: 10-2

» Redan efter en och en halv minut tog serieledarna kommandot i matchen när Greg Scott gjorde 1-0 i numerärt överläge.

» Oskar Pettersson kunde kort därefter kvittera för Östersund, men efter det var det Brynäs för hela slanten.

» Brynäs öser på med mål och vinner med 10-2 (!), vilket är säsongens mest målrika prestation från ett lag i HockeyAllsvenskan.

Målskytt Brynäs: Greg Scott, Miks Indrasis (2), Simon Bertilsson, Jacob Blomqvist, Linus Lindblom, Johan Larsson, Jack Kopacka, Oliver Tärnström och Oskar Kvist.
Målskyttar Östersund: Chad Billings, Theo Lindstein och Miks Indrasis.

MORA - BJÖRKLÖVEN

Resultat: 3-2 (efter förlängning)

» Myles Powell fortsätter sin fina säsong när han gav Björklöven ledningen i den första perioden. Mora skulle dock hinna kvittera innan periodsignalen genom kanadensaren Chad Yetman.

» Efter ett likaläge vid slutsignalen kunde Chad Yetman avgöra och säkra extrapoängen i förlängningen för Mora med sitt andra mål för kvällen.

» Mora går om Djurgården upp till en femteplats i tabellen efter segern, medan Björklöven ligger kvar på en fjärdeplats.

Målskyttar Mora: Chad Yetman (2) och Henrik Eriksson.
Målskyttar Björklöven: Myles Powell och Maxime Fortier.

KALMAR - VÄSTERÅS

Resultat: 2-4

» Västerås fick en drömstart när nyförvärvet Markus Oden gjorde mål redan efter två och en halv minut i sin debut för klubben. Den interna poängkungen Konstantin Komarek utökade sedan ledningen till 2-0 två minuter senare.

» Kalmar skulle rycka upp sig och gjorde två mål genom Shawn Boudrias redan fem minuter in i den andra perioden, men där tog det slut för hemmalaget.

» Västerås visade sig vara starkast och vann till slut matchen med 4-2, där Konstantin Komarek gjorde fyra poäng under kvällen.

Målskytt Kalmar: Shawn Boudrias (2).
Målskyttar Västerås: Markus Oden, Konstantin Komarek, Erik Flood och Ludvig Östman.

NYBRO VIKINGS - VÄSTERVIK

Resultat: 6-2

» Det tog ett tag, men med en minut kvar att spela av den första perioden fick Aleksi Ainali in ledningsmålet för Nybro med sitt fjärde mål för säsongen.

» Likaså i den andra perioden fick vi vänta till slutskedet, när Rihards Marenis gjorde ett drömmål, efter att ha skickat in pucken baklänges mellan benen bakom Edvin Olofsson.

» I den tredje perioden rann det iväg för hemmalaget, som vinner Smålandsmötet med 6-2.

Målskyttar Nybro: Aleksi Ainali, Rihards Marenis (2), Maxim Golod, Daniel Ljungman och Juho Liuksiala.
Målskyttar Västervik: Filips Buncis och Victor Öhman.

SÖDERTÄLJE - BIK KARLSKOGA

Resultat: 4-1

» Vem om inte Marcus Eriksson skulle öppna kvällens målskytte, när han satte in returen i numerärt överläge.

» Daniel Norbe utökade Södertäljes ledning i den andra perioden med sitt sjätte mål för säsongen, assisterad av Marcus Eriksson som därmed noterade sin 400:e poäng i HockeyAllsvenskan.

» Södertälje vann matchen med 4-1 och har nu vunnit 13 av de 15 senaste matcherna. Näst på tur väntar rivalmöte med Djurgården den 29:e.

Målskyttar Södertälje: Marcus Eriksson, Daniel Norbe, Viktor Liljegren och Emil Alba.
Målskytt Karlskoga: Filip Svenningsson.