Fredagskvällen innehöll lite av det mesta!
Publicerad: 2023-12-16
Brynäs gick på knock, Djurgården och Södertälje vände underläge till tre poäng och vi fick både se förlängningsavgöranden och straffar. En bra kväll alltså.

BJÖRKLÖVEN - BIK KARLSKOGA

Resultat: 1-2

» Efter en mållös första period kunde bortalaget ta ledningen med en och en halv minut kvar av den andra perioden genom Filip Svenningsson som gör sitt andra mål för säsongen.

» Marcus Hellgren Smed storspelade genom hela matchen, men efter ett litet misstag kunde Fredrik Weigel göra kvitteringsmålet för Björklöven.

» Karlskoga skulle dock vinna kvällens möte och andra mot Björklöven för säsongen när Jesper Kokkonen gjorde mål i numerärt överläge, vilket blev kvällens sista.

Målskytt Björklöven: Fredric Weigel.
Målskyttar Karlskoga: Filip Svenningsson och Jesper Kokkonen.

» Klicka för att se highlights från matchen!

NYBRO VIKINGS - DJURGÅRDEN

Resultat: 1-4

» Nybros succéjunior Hugo Fransson öppnade målskyttet i Liljas Arena efter tio minuter in den första perioden.

» Djurgården skulle dock rycka upp sig, och i den andra perioden hade man vänt efter mål av Wiktor Nilsson och Ludvig Rensfeldt.

» Bortalaget fortsatte att pressa på även i den tredje perioden, och efter mål av Linus Klasen och Alexander Ytterell kunde Djurgården därmed ta med sig samtliga tre poäng hem till huvudstaden.

Målskytt Nybro: Hugo Fransson.
Målskyttar Djurgården: Wiktor Nilsson, Ludvig Rensfeldt, Linus Klasen och Alexander Ytterell.

BRYNÄS - ALMTUNA

Resultat: 6-1

» Brynäs gick på knock redan i den första perioden, då man ledde med tre mål, och Albin Udd fick också göra sitt första poäng i Hockeyallsvenskan när han assisterade Jacob Blomqvist.

» Hemmalaget saktade inte ner och ökade till och med tempot, då man gjorde tre ytterligare mål på mindre än 10 minuter i den andra perioden.

» Matchen slutade 6-1, och Brynäs utökade därmed sin serieledning då tabelltvåan Björklöven förlorade hemma mot BIK Karlskoga.

Målskyttar Brynäs: Linus Ölund (2), Oskar Kvist, Jacob Blomqvist, Miks Indrasis och Anton Rödin.
Målskytt Almtuna: Marcus Karlström.

AIK - ÖSTERSUND

Resultat: 5-4 (efter förlängning)

» AIK fick en strålande start på matchen när de redan efter fyra minuter hade gjort två mål hemma på Hovet.

» Dock kunde Östersund göra både 1- och 2-2 innan första periodens slutsignal, och i början av den andra perioden kunde även Alexander Anderberg, som ikväll gjorde sin återkomst i Östersund, smälla dit 3-2 målet.

» Trots tre raka mål skulle det inte räcka till samtliga poäng för Östersund. AIK kunde kvittera och ta matchen till förlängning där Daniel Muzito-Bagenda avgjorde med en och halv minut kvar.

Målskyttar AIK: Daniel Muzito-Bagenda (2), Arvid Degerstedt, Richard Gynge och Branden Troock.
Målskyttar Östersund: Johan Mörnsjö, Sebastian Benker, Alexander Anderberg och Viktor Granholm.

TINGSRYD - VÄSTERÅS

Resultat: 3-4 (efter straffar)

» Västerås, som spelade med en tunn trupp på grund av skador, kunde öppna målskttet när Kalle Loponena var framme och gjorde 1-0 i numerärt överläge.

» Tingryds skulle kvittera och ta ledningen redan i den första perioden genom Trent Bourque och Maksims Semjonovs. Matchen fortsatte svänga och efter 60 spelade minuter så var ställningen 3-3.

» Inga mål under förlängningen vilket resulterade i straffar. Efter en lång straffläggning på fjorton straffar så lyckades Shane Gersich och Niilo Halonen till slut säkra extrapoängen för Västerås.

Målskyttar Tingsryd: Trent Bourque, Maksims Semjonovs och Lukas Lagerberg.
Målskyttar Västerås: Kalle Loponen, Konstantin Komarek och Adam Hofbauer.

MORA - VÄSTERVIK

Resultat: 4-1

» Mora spelade ikväll sin första match för veckan och visade prov på god form direkt genom att ta ledningen med två mål efter första perioden, genom Joseph Berger och Måns Carlsson.

» Hemmalaget fortsatte att ösa på och gjorde både 3- och 4-0, vilket punkterade matchen även om Västervik fick in ett tröstmål till slut.

» Med segern ligger Mora kvar på sin fjärde plats i tabellen med samma poäng som Björklöven, dock med två matcher mindre spelade.

Målskyttar Mora: Joseph Berger, Måns Carlsson, Chad Yetman och Johan Persson.
Målskytt Västervik: Kristjan Cepon.

KALMAR - SÖDERTÄLJE

Resultat: 2-3

» Efter en mållös första period kunde Kalmars Tim Theocharidis sätta dit första målet för kvällen, två minuter in i den andra perioden.

» Bara 90 sekunder efter Kalmars första mål kvitterade Södertälje genom Daniel Norbe. Men kort därefter var Tim Theocharidis framme igen och återtog ledningen för Kalmar med sitt andra mål för kvällen.

» Södertälje skulle dock få det sista ordet, och efter två mål av Stelio Mateos och Ludwig Blomstrand kunde bortalaget ta tre poäng och studsa tillbaka direkt efter förlusten i onsdags. Södertälje tar även tillbaka andra platsen i tabellen.

Målskytt Kalmar: Tim Theocharidis (2).
Målskytt Södertälje: Daniel Norbe, Stelio Mattheos och Ludwig Blomstrand.