HockeyAllsvenskan är tillbaka och som vanligt bjuder lagen på underhållande matcher och spännande resultat.

» Bilder från samtliga matcher!

BJÖRKLÖVEN - DJURGÅRDEN

Resultat: 2-1 (efter förlängning)

» Myles Powell, som leder poängligan, gav hemmalaget ledningen sent i den första perioden efter en otroligt fin framspelning signerad Kim Johansson.

» Matchen var målsnål, men med bara 1 minut och 15 sekunder kvar lyckades Djurgården kvittera via Anton Gradin, som nu har gjort tre mål på de senaste två matcherna.

» Linus Cronholm avgör i förlängningen, och Björklöven studsar tillbaka direkt efter förlusten mot Västervik samtidigt som man tar revansch på Djurgården.

Målskyttar Björklöven: Myles Powell och Linus Cronholm.
Målskytt Djurgården: Anton Gradin.

BRYNÄS - TINGSRYD

Resultat: 0-2

» Även i denna match gjordes inte många mål. Efter en mållös första period kunde bortalaget, via Emil Forslund, ta ledningen tidigt i andra perioden.

» Tingsryd höll tätt under hela matchen när Daniel Rosengren räddade alla 20 skott från Brynäs under kvällen.

» Med segern klättrar Tingsryd upp två placeringar, förbi Kalmar och Almtuna.

Målskyttar Tingsryd: Emil Forslund och Melker Eriksson.

ÖSTERSUND - NYBRO VIKINGS

Resultat: 2-3 (efter förlängning)

» Georgs Golovkovs, som inte riktigt har fått igång poängskörden som man kanske hoppats på, kunde efter sju minuter ge hemmalaget ledningen.

» Östersund utökade sedan till 2-0 efter en felpass av Hugo Fransson, och tre poäng verkade nära. Men...

» Nybro kunde med hjälp av sina finska succéspelare, Väyrynen och Savilahti, vända matchen i den tredje perioden och ta det hela till en förlängning.

» Rihards Marenis fullbordade vändningen efter 49 sekunder och gav bortalaget en viktig extrapoäng.

Målskyttar Östersund: Georgs Golovkovs och Daniel Öhrn.
Målskyttar Nybro: Janne Väyrynen, Eero Savilahti och Rihards Marenis.

SÖDERTÄLJE - VÄSTERVIK

Resultat: 4-1

» I Scaniarinken gick det snabbt. Redan efter 32 sekunder kunde Emil Alba sätta hemmalaget i förarsätet genom att göra sitt sjätte mål för säsongen.

» Södertälje vann till slut matchen komfortabelt med 4-1, och Emil Alba, Linus Videll och Marcus Eriksson, lagets främsta poängplockare, gjorde alla två poäng under kvällen.

» Södertälje har nu vunnit åtta av de senaste tio matcherna mot Västervik.

Målskyttar Södertälje: Emil Alba (2), Linus Videll och Daniel Norbe.
Målskyttar Västervik: Elias Ulander.

VÄSTERÅS - KALMAR

Resultat: 5-1

» Det gick till och med snabbare i Västerås än i Södertälje, när Kyle Topping gav hemmalaget ledningen blixtsnabbt, redan efter 30 sekunder.

» Västerås joggade hem kvällens match när Kyle Topping gjorde sitt första hattrick för klubben.

» Trots tre poäng står Västerås kvar på sjätteplats i tabellen, två poäng bakom Nybro.

Målskyttar Västerås: Kyle Topping (3), Trevor Mingoia och Hannes Hellberg.
Målskytt Kalmar: Shawn Boudrias.

BIK KARLSKOGA - MORA

Resultat: 2-4

» Mora, som förlorade mot Karlskoga för 10 dagar sedan, kunde ta kommandot i matchen efter ett vackert solomål av Chad Yetman.

» Karlskoga lyckades komma tillbaka och göra både 1-1 och 2-1, men det räckte inte för hemmalaget.

» Mora tog kontroll över matchen i den tredje perioden och vann till slut med samma siffror de förlorade med i senaste mötet mot Karlskoga, alltså 4-2.

Målskyttar Karlskoga: Carl Bruhn och Theodor Pistek.
Målskyttar Mora: Chad Yetman (2), Henrik Eriksson och Måns Carlsson.