En underhållande kväll med bortalagen i förarsätet.

» Bilder från samtliga matcher!

BJÖRKLÖVEN - SÖDERTÄLJE

Resultat: 5-3

» Precis som mot AIK och Brynäs tog Södertälje ledningen i matchen, men ännu en gång kunde man inte förvalta övertaget.

» Redan efter första perioden hade Björklöven gått om och sen rann det iväg.

» Förra säsongens poäng och assistkung, Nick Schilkey, stod idag för två mål och är nu uppe på 14 inspelade poäng.

» Myles Powell fortsätter också att imponera och går upp i ensam poängligaledning efter ett mål och två framspelningar under kvällen.

Målskytt Björklöven: Nick Schilkey (2), Maxime Fortier, Malte Sjögren och Myles Powell.
Målskyttar Södertälje: Filiph Engsund (2) och Jacob Bjerselius.

DJURGÅRDEN - NYBRO

Resultat: 0-2

» Det var en målfattig match som höll på att bli mållös under ordinarie speltid, men så blev inte fallet.

» Med 5 minuter kvar av matchen drog Djurgården på sig en utvisning, och Nybro förvaltade sitt powerplay utmärkt och gjorde 1-0 genom Eero Savilahti.

» Nybro vann matchen med 2-0 och gick upp till en tredjeplats i tabellen. Djurgården ligger kvar på en tolfte placering och är i ett riktigt krisläge. Kan detta ha varit Garpenlövs sista match?

Målskyttar Nybro: Eero Savilahti och Aleksi Ainali.

ALMTUNA - BRYNÄS

Resultat: 1-3

» Det var nästan fullsatt i Gränby Ishall när Brynäs var på besök. Med ett snitt på cirka 600 personer per match var kvällens publiksiffra betydligt högre, nämligen 2366.

» Brynäs kunde under kvällen försvara sin serieledning med mål från Noel Nordh, Tyler Vesel och Anton Rödin.

» Brynäs spelar redan imorgon igen när man reser till Dalarna för att möta Mora i Smidjegrav Arena.

Målskyttar Almtuna: Oscar Birgersson.
Målskyttar Brynäs: Noel Nordh, Tyler Vesel och Anton Rödin.

MORA - BIK KARLSKOGA

Resultat: 2-4

» Mora gjorde 1-0 redan efter 3 minuter genom Markus Modigs och utökade sedan till 2-0 innan första perioden var över. Men sedan tog det stopp för hemmalaget.

» Karlskoga kunde sedan på en och en halv minut göra två mål i numerärt överläge och plötsligt var man ikapp.

» Gustaf Thorell gjorde sedan ledningsmålet, och tre poäng var säkrade för bortalaget. Med segern ikväll klättrade Karlskoga för första gången i tabellen, då man gick om Västervik.

Målskyttar Mora: Markus Modigs och Noah Steen.
Målskyttar Karlskoga: Kalle Jellvert (2), Rikard Olsen och Gustaf Thorell.

VÄSTERVIK - TINGSRYD

Resultat: 2-3

» Tingsryd inledde matchen som man spelat de senaste tre, offensivt och i ledning.

» Simon Åkerström fortsätter att imponera och är nu ligans näst bäste back poängmässigt (4+7) med sina 11 poäng.

» Efter kvällens förlust ligger Västervik nu sist i tabellen efter att Karlskoga vunnit mot Mora under kvällen.

Målskytt Västervik: Filips Buncis och Anton Svensson.
Målskyttar Tingsryd: Simon Åkerström, Jonatan Harju och Amadeus Rungegård.

KALMAR - VÄSTERÅS

Resultat: 4-3 (efter förlängning)

» Kalmar rivstartade matchen och var redan efter 14 minuter uppe i en 3-0-ledning.

» Västerås kunde sakta men säkert arbeta sig in i matchen med mål av Nick Hutchison (2) och Jared Dmytriw till 3-3, men det räckte inte hela vägen.

» Matchen gick till förlängning där Teemu Väyrynen, efter bara 37 sekunder, kunde säkra extrapoängen för Kalmar.

Målskyttar Kalmar: Kim Strömberg, Erik Norén, Adam Hirsch och Teemu Väyrynen.
Målskytt Västerås: Nick Hutchison (2) och Jared Dmytriw.

ÖSTERSUND - AIK

Resultat: 2-5

» Med bara 43 sekunder kvar av den första perioden kunde William Ignberg Nilsson göra 1-0 för bortalaget.

» AIK utökade tidigt i andra perioden genom Daniel Muzito-Bagenda, men Östersund kunde hålla emot och sen göra två mål i numerärt överläge för att kvittera till 2-2.

» Målen räckte dock inte för hemmalaget, och AIK vann till slut matchen med 5-2, vilket var deras tredje raka seger. I och med segern gick AIK upp till en fjärdeplacering i tabellen, medan Östersund kvarstår på en elfte plats.

Målskyttar Östersund: Viktor Granholm och Johan Mörnsjö.
Målskytt AIK: William Ignberg Nilsson, Daniel Muzito-Bagenda (2), Ole Andersen och Arvid Degerstedt.