Brynäs bröt måltorkan i Gävle
Publicerad: 2023-11-27
Söndagen bjöd på lite gott och blandat. Brynäs hittade sin form på hemmais, medan bortalagen vann i de övriga matcherna.

» Bilder från samtliga matcher!

VÄSTERÅS - SÖDERTÄLJE

Resultat: 3-6

» Hemmalaget fick en lysande start på matchen när Nick Hutchison satte dit 1-0 med sitt nionde mål för säsongen. Södertälje kunde dock vända på matchen redan i den första perioden med mål från Albin Carlson och Emil Alba.

» Södertälje visade sig vara det starkare laget under matchen och kunde till slut fastställa resultatet till 6-3, och tar därmed sin sjätte vinst i de sju senaste matcherna. Noterbart är att Södertälje fördelade samtliga mål på sex olika målskyttar.

» Poängligaledaren Marcus Eriksson utökade sin ledning när forwarden bidrog med två poäng, ett mål och en assist. Eriksson har nu gjort totalt 28 poäng på 20 matcher.

Målskyttar Västerås: Nick Hutchison (2) och Amil Krupic.
Målskyttar Södertälje: Albin Carlson, Emil Alba, Marcus Eriksson, Stelio Mattheos, Linus Videll och Dominic Turgeon.

Klicka för att se highlights från matchen!

BRYNÄS - NYBRO VIKINGS

Resultat: 4-1

» Efter en tre matcher lång måltorka på hemmais bröt Miks Indrasis den negativa trenden för Brynäs genom att peta in 1-0 efter en tilltrasslad situation.

» Nybro kvitterade direkt genom Maxim Golod, men Brynäs skulle visa sig vara det bättre laget under hela matchen och säkrade samtliga poäng från söndagens möte.

» Skytteligaledaren Jack Kopacka skulle såklart göra mål under söndagen och är nu upp i 12 gjorda mål, med Myles Powell strax bakom på 11.

Målskyttar Brynäs: Miks Indrasis, Oliver Tärnström, Jack Kopacka och Johan Larsson.
Målskytt Nybro: Maxim Golod.

ÖSTERSUND - BIK KARLSKOGA

Resultat: 1-2

» Östersund tog ledningen i matchen mot slutet av den första perioden genom Carl Skärström, som gjorde sitt första mål för säsongen. Men där tog det stopp för hemmalaget.

» Simen Andre Edvardsen gjorde både 1-1 och 2-1 för bortalaget, som därmed tog med sig alla tre poäng hem till Karlskoga. Edvardsen har nu gjort imponerande sju mål under säsongsinledningen.

» Med segern klättrar Karlskoga två placeringar upp till en tiondeplats, medan Östersund fortfarande ligger sist i tabellen.

Målskytt Östersund: Carl Skärström.
Målskytt Karlskoga: Simen Andre Edvardsen (2).

ALMTUNA - MORA

Resultat: 0-6

» Efter en mållös första period där Jørgen Hanneborg stod för några riktigt fina räddningar, spräckte Mora nollan 1 minut och 39 sekunder in i den andra perioden genom Johan Persson. Persson gjorde comeback efter en avstängning på fem matcher.

» Mora dominerade och vann till slut med hela 6-0. Andreas Ljunggren räddade samtliga 21 skott från Almtuna och noterade därmed sin första nolla för säsongen.

» Med gårdagens tre poäng behåller Mora sin tredjeplats i tabellen, nu endast två poäng bakom Brynäs.

Målskyttar Mora: Johan Persson, Filip Björkman, Alexander Suzdalev (2) och Gustav Willman Borvik.