Segermålen kom sent i lördagsmatcherna
Publicerad: 2024-02-10
Tre matcher stod på den HockeyAllsvenska menyn den här lördagen. Och det var länge ovisst var segrarna skulle hamna i alla tre möten. I Gävle lyckades hemmalaget Brynäs ta samtliga tre poäng medan det krävdes förlängningsspel i de andra matcherna för att skilja lagen åt.

BRYNÄS-ALMTUNA 4-2

» Med 2-2 på tavlan inför tredje perioden stod matchen och vägde, ett slumpartat mål gav hemmalaget 3-2 och innebar en fördel de inte släppte taget om.

» Ludvig Georgssons 1-1-mål i första perioden var hans första mål i HockeyAllsvenskan.

» Brynäs sköt betydligt fler skott än Almtuna, skottstatistiken slutade 34-10.

Målskyttar Brynäs: Jacob Blomqvist, Kasper Larsen, Simon Robertson, Linus Ölund
Målskyttar Almtuna: Ludvig Georgsson, Elliot Ekmark

MORA-ÖSTERSUND 3-2 efter förlängning

» Arvid Eljas sköt segern till dalalaget fyra minuter in i förlängningen, hans första mål i Mora-tröjan.

» Chad Yetman adderade ett nytt mål till den senaste tidens fina poängskörd. Han har nu gjort tretton poöng på de åtta senaste matcherna.

» Andreas Ljunggren imponerade i ÖIK-kassen och stod för 38 räddningar.

Målskyttar Mora: Chad Yetman, Joseph Berger, Arvid Eljas
Målskyttar Östersund: Anton Öhman, Alexander Anderberg

NYBRO-VÄSTERÅS 3-2 efter förlängning

» Med ett sent kvitteringsmål lyckades VIK ta matchen till förlängning. Rihards Marenis sköt extrapoängen till Nybro.

» Nybro trivs i sin hemmaborg. Ikväll tog man sin sjätte hemmavinst i följd.

» Västerås formkurva fortsätter svikta, kvällens förlust var lagets sjätte raka.

Målskyttar Nybro: Kalle Holm, Jacob Grönhagen, Rihards Marenis
Målskyttar Västerås: Kyle Topping, Shane Gersich