Publicerad: 2023-10-20
Efter en lite lätt haltande tabellen har nu Brynäs kommit ikapp och gått förbi samtliga lag! Kvällen bjöd också på en massa annat så låt oss kika på hur lagen presterade.

» Bilder från samtliga matcher!

AIK - MORA

• Efter bara 50 sekunder hade Mora tagit ledningen när André Dahlqvist gjorde sitt första hockeyallsvenska mål i karriären.
  • Dahlqvist kunde sedan göra sitt andra mål och Mora såg ut att gå mot en sjätte raka seger.
  • AIK samlade ihop sig efter första perioden och lyckades vända matchen till en 3-2 seger och kliver upp till en sjunde placering i tabellen.
  • Segern var AIK:s fjärde i rad mot Mora på hemmais.

Målskyttar AIK: Mathew Maione, Oscar Nord och Zion Nybeck.
Målskytt Mora: André Dahlqvist (2).

ÖSTERSUND - BRYNÄS

• Efter en trög start fick Johan Larsson ta saken i egna händer och satte dit 1-0 efter ett fint mål med snabb acceleration.
  • Bara sekunder efter kunde Tyler Kelleher göra 2-0 och tre poäng var nära.
  • Clara Damian håller under kvällen sin första nolla för säsongen och sin första i Brynäs-tröjan.
  • I och med kvällens seger gick Brynäs upp i ensam serieledning efter det att Björklöven tappade poäng.

Målskyttar Brynäs: Johan Larsson och Tyler Kelleher.

BIK KARLSKOGA - BJÖRKLÖVEN

• Karlskoga kunde genom Simen Andre Edvarsen och Filip Sveningsson ta en 1-0 och en 2-1 ledning men det räckte inte riktigt hela vägen.
  • Efter straffar kunde Björklöven få med sig två poäng efter en jämn tillställning.
  • I och med tappat poäng föll Björklöven ner på en andra placering i tabellen bakom Brynäs.
  • Samma gäller Karlskoga som nu är tillbaka på 14:e plats.

Målskyttar Karlskoga: Simen Andre Edvardsen och Filip Sveningsson.
Målskyttar Björklöven: Alexander Wiklund och Nicolai Meyer.

VÄSTERÅS - TINGSRYD

• Västerås tog efter 30 minuter spelat en stabil 3-0 ledning och kvällen såg ut att gå som tåget.
  • Tingsryd kunde dock komma tillbaka flera gånger om och satte hård press på hemmalaget som ändå till slut kunde få med sig alla tre poäng.
  • Fyra raka vinster, kapten Jansson med sina första mål för säsongen och en tredjeplats i tabellen. Västerås har det bra nu!

Målskyttar Västerås: Kyle Topping, Gabriel Kangas, Jimmie Jansson Lorek (2) och Eric Engstrand.
Målskyttar Tingsryd: Simon Åkerström, Gustav Olhaver, Valdemar Vesterlund och Adam Bäckstrand.

VÄSTERVIK - SÖDERTÄLJE

• Västervik som på förhand var desperata på poäng fick en kanonkväll uträttad!
  • Hemmalaget tog ledningen redan efter 25 sekunder och man höll igen och vann till slut matchen med 3-2 efter hård press av Södertälje i slutet av tredje.
  • Efter kvällens tre poäng gick Västervik om Karlskoga och har nu ett bra momentum för att kunna plocka poäng i nästa match mot Almtuna.

Målskyttar Västervik: Robin Carlsson, Hugo Gabrielsson och Alex Ciernik.
Målskyttar Södertälje: Julius Bergman och Daniel Norbe.

ALMTUNA - NYBRO

• Första mötet på 14 år mellan lagen och det blev en kväll att minnas, i alla fall för Almtuna-supportrarna!
  • Redan efter 11 minuter spelade var ställningen 3-2 till hemmalaget.
  • Matchen fortsatte att bjuda på många mål och efter 60 minuter var slutresultatet 7-3 till Almtuna.
  • I och med segern klättrar Almtuna upp på en femteplats precis bakom Nybro med en match mindre spelad.

Målskyttar Almtuna: Elliot Ekmark, Kalle Eriksson, William Falkenhäll, Alexander Ljungkrantz (2), William Proos och Hampus Harlestam.
Målskyttar Nybro: Alexander Molldén, Janne Väyrynen och Niklas Nilsson.