Beslut: Hampus Falk stängs av två matcher
Publicerad: 2022-08-22
Hampus Falk i Vita Hästen stängs av två matcher för en "headbutting" i försäsongsmatchen mot Västerås.

BESLUT

Efter match mellan Västerås IK och HC Vita Hästen, Preseason Games Herr, 2022-08-18, åläggs Hampus Falk, HC Vita Hästen, följande straff för headbutting:

Avstängning fr.o.m. den 19 augusti 2022 t.o.m. den 25 augusti 2022. Avstängningen avser endast ishockey och gäller deltagande i tävling/uppvisning.

Avstängningen har bedömts motsvara två (2) matcher.

SKÄL

Disciplinnämnden har tagit del av anmälan och en filmsekvens. Hampus Falk har beretts tillfälle att yttra sig men har inte hörts av.

Anmälan: Det uppstår en situation i sarghörnet med 5:47 kvar av den tredje perioden då Vita Hästens spelare nr 3 Hampus Falk delar ut en skallning på spelare nr 13 i Västerås i huvudet.

Disciplinnämnden: Domarteamet står välplacerat och har god uppsikt över händelsen. De uppgifter som framkommer i anmälan vinner dessutom stöd av filmsekvensen. Nämnden finner därför att det är utrett att Hampus Falk utför en skallningsrörelse mot motspelarens huvud. Han har därmed gjort sig skyldig till en bestraffningsbar headbutting som bör leda till avstängning i enlighet med beslutet.

Tillämplig regel: 14 kap. 2 § 8 punkten RF:s stadgar. Utvisning enligt regel 47.

HockeyAllsvenskan