Derbyfest och övertidsdramatik bland onsdagens höjdpunkter
Publicerad: 2024-02-21
Fem matcher spelades i HockeyAllsvenskan under onsdagskvällen. Smålandsderbyt mellan Kalmar och Västervik blev ett välbesökt sådant och de fullsatta läktarna fick se matchen avgöras på förlängning. Totalt gick tre av kvällens fem matcher till övertid.

ÖSTERSUND-BRYNÄS 4-6

» Brynäs nya målvakt Jared Coreau fick en tuff start när ÖIK gjorde mål på sina två första skott. För Coreaus del blev resten av matchen mer lyckad och det blev till slut en seger för kanadensaren i sin HockeyAllsvenska debut.

» Brynäs vann för fjärde matchen i rad. Det var också Gävlelagets fjärde seger mot Östersund den här säsongen.

» Adam Hirsch gjorde två mål för Östersund.

Målskyttar Östersund: Adam Hirsch 2, Johan Mörnsjö, Sebastian Benker
Målskyttar Brynäs: Johan Larsson 2, Tyler Kelleher 2, Linus Ölund, Miks Indrasis

ALMTUNA-SÖDERTÄLJE 2-1 efter förlängning

» Almtuna studsade tillbaka efter storförlusten senast mot BIK Karlskoga.

» I förlängningen fick Almtuna chansen att spela powerplay och valde då att plocka ut målvakten för att kunna spela 5 mot 3. Ett genidrag skulle det visa sig, då Uppsalalaget lyckades avgöra och ta extrapoöngen.

» Södertälje föll på bortaplan för tredje gången i rad.

Målskyttar Almtuna: William Proos, Anton Klint
Målskyttar Södertälje: Daniel Norbe

KARLSKOGA-AIK 5-2

» Karlskoga följde upp förra veckans jätteseger mot Almtuna med en ny vinst.

» Efter att AIK tagit ledningen 39 sekunder in i första perioden vände Karlskoga matchen med tre mål på drygt tre minuter innan periodens slut.

» Gustaf Thorell hittade nätet för fjärde matchen i följd.

Målskyttar Karlskoga: Hampus Plato, Gustaf Thorell, Viktor Lennartsson, Rikard Olsén, Otto Stenberg
Målskyttar AIK: Richard Gynge, Oscar Nord

KALMAR-VÄSTERVIK 3-2 efter förlängning

» Andrew Vanderbeck sköt segern till Kalmar i förlängning.

» Kalmar är inne i en stark period. Ikväll tog man sin sjätte seger på de åtta senaste matcherna.

» Markus Palmberg blev dubbelmålskytt för Kalmar och Victor Öhman gjorde ett mål och en assist för Västervik.

Målskyttar Kalmar: Markus Palmberg 2, Andrew Vanderbeck
Målskyttar Västervik: Vaclav Karabacek, Victor Öhman

DJURGÅRDEN-MORA 4-5 efter straffar.

» En rafflande tillställning. Mora kvitterade till 4-4 med knappt 20 sekunder kvar av tredje perioden och tog hem segern i straffläggningen.

» Mora passerade Djurgården i tabellen i och med dagens seger tack vare bättre målskillnad. Djurgården har dock en match mindre spelad och därmed goda möjligheter att återta sin plats bland topp fyra-lagen.

» Chad Yetman och Daniel Ljunggren blev tvåmålsskyttar för Mora.

Målskyttar Djurgården: David Blomgren, Olle Liss, Albin Grewe, Ludvig Rensfeldt
Målskyttar Mora: Chad Yetman 2, Daniel Ljunggren 2, Arvid Eljas