Målkalas i fredagens matcher!
Publicerad: 2024-02-02
Wow, vilken kväll det blev! Det saknades inte mål och underhållning i fredagens matcher av HockeyAllsvenskan. Fyra av sju matcher gick till förlängning, och sammanlagt 50 mål gjordes!

ÖSTERSUND-DJURGÅRDEN 3-2 efter förlängning

» Östersund besegrade Djurgården och tog sin tredje raka seger.

» Östersund lämnade isen med poäng för femte matchen i följd. De har vunnit fyra av sina fem senaste matcher.

» Sebastian Benker, Viktor Granholm och Sebastian Fakt gjorde poäng för fjärde matchen i rad.

Målskyttar Östersund: Johan Mörnsjö, Sebastian Fakt, Viktor Granholm
Målskyttar Djurgården: Anton Gradin, Edvin Hammarlund

BRYNÄS-TINGSRYD 4-3 efter förlängning

» Johan Larsson noterades för två mål och en assist.

» Felix Olsson sköt 3-3-kvitteringen med bara 29 sekunder kvar av den tredje perioden. Han har nu åtta poäng på de sju senaste matcherna.

» Tingsryd tog poäng på bortaplan igen och har gjort det i fyra av de fem senaste bortamatcherna.

Målskyttar Brynäs: Johan Larsson 2, Theo Lindstein, Miks Indrasis
Målskyttar Tingsryd: Gabriel Säll, Emil Forslund, Felix Olsson

MORA-KARLSKOGA 4-3 efter förlängning

» Mora tog sin sjunde raka seger.

» Mora tog sin nionde raka hemmaseger.

» Det här var Karlskogas tredje raka förlust. Innan det hade de åtta raka segrar.

Målskyttar Mora: Joseph Berger, Anthon Eriksson, Daniel Ljunggren, Noah Steen
Målskyttar Karlskoga: Viktor Lennartsson, Carl Bruhn, Eskild Bakke Olsen

VÄSTERÅS-SÖDERTÄLJE 3-4

» Marcus Eriksson tangerade poängrekordet när han ikväll gjorde sin sammanlagt 410:e grundseriepoäng.

» Shane Gersich var den som öppnade målskyttet – det var hans femte fullträff på de fyra senaste matcherna.

» En stark mittperiod lade grunden till seger för Södertälje – de gjorde alla sina fyra mål på 13 minuter.

Målskyttar Västerås: Shane Gersich, Konstantin Komarek, Eric Engstrand
Målskyttar Södertälje: Filiph Engsund, Marcus Eriksson, Stelio Mattheos, Eric Engstrand

ALMTUNA-BJÖRKLÖVEN 4-3 efter straffar

»  Oliver Kandergård sköt den matchavgörande straffen. Det krävdes hela 22 straffar för att kora en vinnare i den här matchen.

» Alexander Ljungkrantz slog till med dubbla fullträffar för sitt Almtuna.

» Almtuna vann på hemmaplan för tredje gången i rad.

Målskyttar Almtuna: Alexander Ljungkrantz 2, Hugo Blixt, Oliver Kandergård
Målskyttar Björklöven: Scott Pooley, Viljami Juusola, Alexander Wiklund

AIK-VÄSTERVIK 5-1

» AIK tog sin tredje raka seger och gick upp på fjärde plats i tabellen.

» Richard Gynge och Zion Nybeck gjorde fyra poäng var. Gynge stod för 2+2 och Nybeck för 1+3.

» AIK:s defensiv fortsätter att briljera. På sina fyra senaste matcher har de bara släppt in fyra mål.

Målskyttar AIK: Richard Gynge 2, Zion Nybeck, Daniel Muzito-Bagenda, Alfred Barklund
Målskyttar Västervik: Filips Buncis

KALMAR-NYBRO 6-5

» Det blev en rejäl målfest mellan Kalmar och Nybro. Redan efter 13 minuter stod det 3-3.

» Filip Eriksson gjorde två av Nybros mål och har gjort poäng i alla nio matcher han har spelat för Nybro.

» Erik Norén sköt två av Kalmars sex mål.

Målskyttar Kalmar: Erik Norén 2, Teemu Olavi Lepaus, Luka Burzan, Jimmy Andersson, Kim Strömberg
Målskyttar Nybro: Filip Eriksson 2, Jacob Grönhagen, Maxim Golod, Adam Persson