Publicerad: 2023-12-14
Vilken kväll det blev, med mycket underhållning som vanligt. Låt oss kika på vad som hände i de sex olika matcherna under onsdagen.

DJURGÅRDEN - BRYNÄS

Resultat: 3-2

» Efter en intensiv första period med många hårda tacklingar och annat, kunde Djurgården fem minuter in i den andra perioden ta ledningen genom Olle Liss, som fick ladda bössan i numerärt överläge.

» Redan två minuter senare var Johannes Kinnvall framme och satte kvitteringsmålet för sitt Brynäs.

» Djurgården visade sig vara det starkaste laget ikväll och kunde genom Emil Berglund, samt ännu ett powerplaymål av Olle Liss, säkra sin sjätte raka hemmaseger.

Målskyttar Djurgården: Olle Liss (2) och Emil Berglund.
Målskyttar Brynäs: Johannes Kinnvall och Anton Rödin.

» Klicka för att se highlights från matchen!

SÖDERTÄLJE - BJÖRKLÖVEN

Resultat: 2-3

» Björklöven, som bara hade tagit en trepoängare i en av de senaste nio matcherna, fick en fin start på matchen. Efter den första perioden ledde de med 2-0, tack vare mål från Nicolai Meyer och Myles Powell.

» I den andra perioden utökade bortalaget sin ledning när nyförvärvet Carl-Johan Lerby levererade en vacker framspelning till Nicolai Meyer, som styrde in sitt andra mål för kvällen.

» Södertälje skapade spänning i matchen när laget i den tredje perioden gjorde både 1- och 2-3, med tio minuter kvar att spela. Det skulle dock inte räcka utan Björklöven lyckades försvara sin ledning och gick därmed om Södertälje i tabellen.

Målskyttar Södertälje: Sebastian Dyk och Ludvig Hedström.
Målskyttar Björklöven: Nicolai Meyer (2) och Myles Powell.

KALMAR - NYBRO VIKINGS

Resultat: 5-3

» Nybro fick en flygande start på smålandsderbyt när laget redan efter 15 sekunder tog ledningen genom kanadensiske Maxim Golod.

» Bortalaget utökade även ledningen i den första perioden, men Kalmar lyckades snabbt göra två mål i direkt efter, vilket resulterade i ett 2-2 läge inför andra perioden.

» Rihards Marenis återtog ledningen för Nybro, men Kalmar visade stark moral och kvitterade ännu en gång. Därefter lyckades man göra ytterligare två mål och fastställde slutresultatet till 5-3. Kalmar har nu vunnit båda mötena denna säsongen mot Nybro.

Målskyttar Kalmar: Teemu Lepaus, Kim Strömberg, Tim Theocharidis, A.J. Vanderbeck och Tatu Kokkola.
Målskyttar Nybro Vikings: Maxim Golod, Eero Savilahti och Rihards Marenis.

BIK KARLSKOGA - AIK

Resultat: 3-4

» Kristoff Kontos, precis som i matchen mot Almtuna, öppnade målskyttet för AIK efter sex minuters spel.

» Åtta minuter in i den andra perioden hade AIK en ledning på 4-0, och matchen verkade vara avgjord. Men Karlskoga gjorde tre snabba mål på fem minuter, och plötsligt var det bara ett mål som skiljde lagen åt.

» I den tredje perioden gjordes dock inga mål, och AIK kan andas ut efter att ha lyckats ta sin andra raka trepoängare.

Målskyttar Karlskoga: Albert Lyckåsen, Albin Eriksson och Viktor Lennartsson.
Målskyttar AIK: Kristoff Kontos, William Ignberg Nilsson (2) och Matthew Maione.

VÄSTERVIK - VÄSTERÅS

Resultat: 4-5 (efter förlängning)

» Endast 26 sekunder in i matchen i ACT-Hallen startade målkalaset, när Västerås tog ledningen genom Shane Gersich. Bara 46 sekunder senare kvitterade dock Elias Sjöström för hemmalaget.

» Målen fortsatte att trilla in, och efter ordinarie speltid var ställningen 4-4. Västerviks nyförvärv, Cedric Lacroix, som debuterade under onsdagen, gjorde 3-2 målet, vilket var hans första för klubben.

» I förlängningen avgjorde Eric Engstrand matchen och säkrade extrapoängen till Västerås.

Målskyttar Västervik: Elias Sjöström, Isak Salqvist, Cedric Lacroix och Carl-Henrik Edwardsson.
Målskyttar Västerås: Shane Gersich, Gustaf Kangas, Nick Hutchison, Alexander Lindelöf och Eric Engstrand.

ALMTUNA - ÖSTERSUND

Resultat: 2-1

» Det tog 33 minuter innan det första målet kom i matchen när Johan Mörnsjö öppnade målskyttet för bortalaget, som kämpar för viktiga poäng i bottenstriden.

» Med sitt sjätte mål för säsongen lyckades William Eriksson kvittera för Almtuna. Laget tog sedan ledningen med 2-1, när det återstod bara två och en halv minut av den tredje perioden.

» Almtuna lyckades hålla undan och säkrade samtliga poäng i Gränby Ishall.

Målskyttar Almtuna: William Eriksson och Marcus Karlström.
Målskytt Östersund: Johan Mörnsjö.