Målvakterna glänste på alla hjärtans dag
Flertalet fina målvaktsinsatser var några av höjdpunkterna från onsdagkvällen.

BJÖRKLÖVEN-TINGSRYD 1-4

» Tingsryd slog Björklöven för tredje gången den här säsongen.

» Gabriel Säll gjorde två mål och står nu noterad för totalt sju mål.

» Scott Pooley gav Björklöven ledningen i första perioden, sedan lyckades Tingsryd vända matchen.

Målskyttar Björklöven: Scott Pooley
Målskyttar Tingsryd: Gabriel Säll 2, Anton Lundmark, Gustav Eurenius

BRYNÄS-SÖDERTÄLJE 2-0

» Seriefinalen blev en målsnål tillställning som Brynäs vann efter två mål i tredje perioden.

» Damian Clara spikade igen och räddade samtliga 26 skott som SSK avlossade.

» Södertälje halkade ner till fjärde plats i tabellen.

Målskyttar Brynäs: Jack Kopacka, Jordie Benn
Målskyttar Södertälje: Inga mål

ÖSTERSUND-KALMAR 1-2

» Ligans formstarkaste lag, Kalmar, fortsätter vinna. Man har nu tagit 15 poäng på de sex senaste matcherna.

» Markus Palmberg gjorde både mål och assist ikväll.

» Östersund vann skottstatistiken i tredje perioden med 7-0 men lyckades inte få den utdelning som krävdes för ett kvitteringsmål.

Målskyttar Östersund: Henrik Marklund
Målskyttar Kalmar: Gabriel Olsson, Markus Palmberg

VÄSTERÅS-KARLSKOGA 4-6

» En match med två ansikten. Första halvan av matchen dominerades av gästerna som gick upp i ledning med 5-1. I andra halvan tog hemmalaget över och var nära en smått sensationell upphämtning.

» Karlskoga bröt den sex matcher långa förlustsviten och tog en efterlängtad seger.

» Hampus Plato gjorde två mål, hans tofte och trettonde för säsongen.

Målskyttar Västerås: Herman Träff, Isac Skedung, Adam Hofbauer, Shane Gersich
Målskyttar Karlskoga: Hampus Plato 2, Eskild Bakke Olsen, Kalle Jellvert, Gustaf Thorell, Albin Eriksson

ALMTUNA-MORA 2-1

» Almtuna förlängde segersviten på hemmaplan. Det här var femte raka hemmasegern.

» Matchen innehöll endast en utvisning och det var Mora som drabbades av den. I efterföljade powerplay skickade Alexander Ljungkrantz in sitt 20:e mål den här säsongen.

» Leon Lerebäck gjorde sitt första mål i Almtunatröjan.

Målskyttar Almtuna: Alexander Ljungkrantz, Leon Lerebäck
Målskyttar Mora: Roope Laavainen

DJURGÅRDEN-NYBRO 3-1

» Djurgården vann på Hovet för femte matchen i rad.

» Viktor Andrén hade en hel del att göra ikväll. Nybro sköt 28 skott och Andrén släppte endast en puck förbi sig.

» Det här var Nybros åttonde raka förlust på bortaplan.

Målskyttar Djurgården: Daniel Brodin, Daniel Glad, Wiktor Nilsson
Målskyttar Nybro: Janne Väyrynen

VÄSTERVIK-AIK 0-3

» Kvällens seger innebär att AIK intar andraplatsen i tabellen.

» Gerry Fitzgerald gjorde två mål med några minuters mellanrum i den andra perioden.

» Antoine Bibeau höll nollan och räddade 18 skott.

Målskyttar Västervik: Inga mål
Målskyttar AIK: Gerry Fitzgerald 2, Hampus Falk