Publicerad: 2023-12-09
Då var den veckan avslutad, och vi tar en titt på hur det gick för lagen under fredagen.

SÖDERTÄLJE - MORA

Resultat: 5-3

» Emil Alba gav hemmalaget en lysande start redan efter fyra minuter när han hittade krysset och gjorde sitt nionde mål för säsongen.

» Södertälje utökade till både 2-0 och 3-0 innan Mora kunde hitta en reduceringspuck genom Henrik Eriksson.

» Hemmalaget höll ut och vann till slut matchen med 5-3 utan någon direkt stress i slutskedet.

» Södertälje går upp på en andra plats i tabellen med fredagens seger och har nu vunnit 10 av sina senaste 11 matcher.

Målskyttar Södertälje: Emil Alba, Olli Vainio, Ludwig Blomstrand, Stelio Mattheos och Dominic Turgeon.
Målskyttar Mora: Henrik Eriksson, Gustav Willman Borvik och Noah Steen.

» Klicka för att se highlights från matchen!

DJURGÅRDEN - VÄSTERVIK

» Det gick snabbt på Hovet, och redan efter tre spelade minuter var Djurgården upp i en 2-0 ledning med mål av David Blomgren och Daniel Glad.

» Västervik gav sig inte och gjorde två mål även de i den första perioden, vilket resulterade i 2-2. Hemmalaget skulle dock visa sig vara starkast och kunde i den andra perioden återta och utöka sin ledning till 4-2.

» Djurgården vinner efter en tappert försök av Västervik i slutskedet, och med kvällens seger har nu Djurgården vunnit fem raka matcher på Hovet.

Målskyttar Djurgården: David Blomgren, Daniel Glad, John Norman, Wiktor Nilsson och Ludvig Rensfeldt.
Målskyttar Västervik: Filips Buncis, Isak Salqvist och Hugo Gabrielsson.

BJÖRKLÖVEN - TINGSRYD

Resultat: 2-3

» Det tog mer än halva matchen innan det första målet kom, när Mattias Nørstebø satte dit 1-0-pucken för sitt Björklöven.

» I slutet av den andra perioden kunde Dennis Värmhed göra sitt första mål för Tingsryd, och bortalaget skulle fortsätta göra mål även i den tredje perioden.

» Tingsryd vinner den tredje perioden med mål från kapten Emil Forslund och Pontus Netterberg, och tar därmed viktiga poäng i kampen om slutspelsplatserna.

Målskyttar Björklöven: Mattias Nørstebø och Alexander Wiklund.
Målskyttar Tingsryd: Dennis Värmhed, Pontus Netterberg och Emil Forslund.

ALMTUNA - AIK

» Det såg ut att bli mållöst efter den första perioden, men strax innan pausvilan kunde Kristoff Kontos ge bortalaget ledningen med sitt fjärde mål för säsongen.

» Det dröjde till den tredje perioden innan Almtuna kunde hitta en kvittering, och sedan blev det flipperspel när det kommer till målen i matchen. Vid ställningen 3-2 till AIK tog det dock stopp, och bortalaget kunde ta med sig samtliga tre poäng från Gränby Ishall.

» Vinsten för AIK var deras tredje raka denna säsong mot Almtuna.

Målskyttar Almtuna: Marcus Karlström och Hampus Harlestam.
Målskyttar AIK: Kristoff Kontos, Richard Gynge och Alfred Barklund.

VÄSTERÅS - NYBRO VIKINGS

Resultat: 4-6

» Nybro, som inte vunnit under ordinarie speltid i de fem senaste matcherna, tog tag i taktpinnen direkt genom kapten Adam Persson och Rihards Amrenis till en 2-0 ledning redan efter sex minuter.

» Andra perioden bjöd på hela sex mål till 5-3 Nybro inför tredje. Västerås gjorde matchen spännande när junioren Hannes Hellberg, som har gjort 18 poäng denna säsong, satte dit 4-5-pucken, men det skulle tyvärr inte räcka för hemmalaget.

» Nybro tar med sig samtliga poäng och har nu tagit 6 av 6 poäng i mötena mot Västerås den här säsongen.

Målskyttar Västerås: Nick Hutchison, Jimmie Jansson Lorek, Shane Gersich och Hannes Hellberg.
Målskyttar Nybro: Adam Persson, Rihards Marenis, Theo Nordlund, Juho Liuksiala, Janne Väyrynen och Niklas Nilsson.

ÖSTERSUND - KALMAR

Resultat: 1-4

» Viktiga poäng stod på spel inför kvällens möte, och Kalmar skulle visa sig utnyttja detta maximalt.

» Med två mål från A.J. Vanderbeck och en Teemu Lepaus i storform lyckades Smålandslaget vinna med 4-1. Kalmar har nu ryckt ifrån från bottenstriden och kanske kan börja fokusera på en slutspelsplats om de fortsätter som de gjort under första halvan av säsongen.

» Östersund åker tyvärr på sin femte raka förlust och har inte tagit en trepoängare sedan den 10 oktober mot Mora.

Målskytt Östersund: Max Krogdahl.
Målskyttar Kalmar: A. J. Vanderbeck (2), Teemu Lepaus och Gabriel Olsson.

BIK KARLSKOGA - BRYNÄS

Resultat: 1-3

» Redan två och en halv minut in på den första perioden kunde Johannes Kinnvall, efter en vacker framspelning av Noel Nordh, göra 1-0 för serieledarna.

» Efter en mållös andra period kunde Brynäs punktera matchen när Jack Kopacka och Simon Bertilsson utökade ställningen till 2- respektive 3-0.

» Med segern utökar Brynäs sin serieledning till tre poäng före nya tvåan Södertälje, med en match mindre spelad.

Målskytt Karlskoga: Hampus Plato.
Målskyttar Brynäs: Johannes Kinnvall, Jack Kopacka och Simon Bertilsson.