Brynäs återigen serieledare!
Publicerad: 2023-11-30
Vi är tacksamma för att onsdagar kan vara så underhållande, och vilken kväll det blev för bortalagen som segrade i samtliga sex matcher.

» Bilder från samtliga matcher!

BJÖRKLÖVEN - BRYNÄS

Resultat: 4-5

» Redan efter tre minuter hade Björklöven gått upp till en 2-0-ledning efter mål av Myles Powell och Scott Pooley. Den första perioden bjöd på hela fem mål, och ställningen var 3-2 till hemmalaget inför den andra perioden.

» Scott Pooley kunde i mitten av den andra perioden sätta dit sitt andra mål för kvällen, och Björklöven såg ut att kunna ta med sig samtliga poäng. Men Brynäs var inte färdiga för kvällen.

» Brynäs gjorde tre raka mål, vann matchen med 5-4 och gick därmed om Björklöven i tabellen, med två matcher mindre spelade.

Målskyttar Björklöven: Myles Powell, Scott Pooley (2) och Nick Schilkey.
Målskyttar Brynäs: Tyler Vesel, Jacob Blomqvist, Johan Larsson, MIks Indrasis och Greg Scott.

» Klicka för att se highlights från matchen!

NYBRO VIKINGS - SÖDERTÄLJE

Resultat: 3-4

» Södertälje fortsatte precis där de avslutade mot Västerås, när Linus Videll gav bortalaget ledningen efter att ha fått in pucken efter tre returer.

» Även poängligaledaren, Marcus Eriksson, skulle göra poäng ikväll när han efter en fin framspelning av Linus Videll kunde utöka ledningen till 3-0 för Södertälje.

» Matchen såg ut att rinna ut utan hot för bortalaget, men efter två sena mål av Nybro i den tredje perioden blev det en nervös tillställning för bortasupportrarna. Södertälje lyckades dock hålla undan och går upp på en fjärdeplats efter kvällens tre poäng.

Målskyttar Nybro: Nichlas Torp, Eero Savilahti och Juho Liuksiala.
Målskyttar Södertälje: Linus Videll, Olli Vainio, Marcus Eriksson och Dominic Turgeon.

MORA - AIK

Resultat: 4-5 (efter förlängning)

» Richard Gynge kunde redan efter 1 minut och 41 sekunder ge AIK ledningen, och bara 30 sekunder senare utökade Branden Troock till 2-0 med sitt tionde mål för säsongen.

» Filip Björkman reducerade sedan med sitt fjärde mål på de fyra senaste matcherna i den andra perioden, men bara tre minuter senare var Branden Troock framme igen och gjorde 3-1 för bortalaget.

» Efter att AIK gått in i den tredje perioden med en 4-2-ledning lyckades Mora vända matchen och ta den till förlängning efter mål av Filip Björkman (återigen) och Ludvig Levinsson. AIK kunde dock göra det avgörande målet när Branden Troock fullbordade sitt andra hattrick för säsongen.

Målskyttar Mora: Filip Björkman (2), Johan Persson och Ludvig Levinsson.
Målskyttar AIK: Richard Gynge, Branden Troock (3) och Emil Wahlberg.

BIK KARLSKOGA - KALMAR

Resultat: 1-3

» Kalmar fick en kanonstart på matchen när de redan efter den första perioden hade en 2-0-ledning, tack vare mål av Tatu Kokkola och Teemu Väyrynen.

» Bortalaget visade sig vara det starkaste laget för kvällen, och efter att Gabriel Olsson utökat till 3-0 i den andra perioden blev det för svårt för Karlskoga att arbeta sig tillbaka in i matchen.

» Efter kvällens tre poäng ligger Kalmar på en niondeplats i tabellen och har chansen att gå om sin största rival Nybro, då man ligger tre poäng bakom men med en match mindre spelad.

Målskytt Karlskoga: Jesper Kokkonen.
Målskyttar Kalmar: Tatu Kokkola, Teemu Väyrynen, Gabriel Olsson och Kim Strömberg.

ÖSTERSUND - VÄSTERÅS

» Efter den tunga förlusten mot Södertälje senast var Västerås beslutna om att studsa tillbaka direkt, och det gjorde de verkligen. Eller kanske man ska säga, 'som han gjorde det'.

» Kyle Topping gjorde redan efter 28 minuters spel fyra (!) mål för Västerås och gick därmed upp i ensam skytteligaledning.

» Avslutningen blev nervös även för Västerås-supportrarna då laget släppte in två sena mål med 2 minuter och 15 sekunder kvar att spela. Men bortalaget stod emot, och Kyle Topping blev såklart kvällens stora matchhjälte.

Målskyttar Östersund: Carl Skärström, Viktor Granholm och Oskar Pettersson.
Målskytt Västerås: Kyle Topping (4).

VÄSTERVIK - ALMTUNA

Resultat: 3-5

» Det såg ut att bli en mållös första period, men med en och en halv minut kvar att spela satte Valdemar Johansson 1-0 för bortalaget och tog därmed kommandot i matchen.

» Alexander Ljungkrantz, som är lagets främsta målskytt, utökade ledningen i den andra perioden i numerärt överläge. Västervik svarade dock med två snabba mål av Jake McGrew och Elias Sjöström, men innan den andra perioden var över hade Almtuna återtagit ledningen genom Oliver Kandergård.

» Matchen svängde när Västervik än en gång kvitterade i mitten av den tredje perioden, men då klev Alexander Ljungkrantz fram igen i powerplay och satte det avgörande målet, hans tolfte för säsongen. William Eriksson kunde sedan göra 5-3 i tom kasse och därmed säkra tre viktiga poäng för bortalaget.

Målskyttar Västervik: Jake McGrew, Elias Sjöström och Vaclav Karabacek.
Målskyttar Almtuna: Valdemar Johansson, Alexander Ljungkrantz (2), Oliver Kandergård och William Eriksson.