Publicerad: 2023-12-19

Måndagen bjöd på en målrik omgång i de två matcher som spelades i HockeyAllsvenskan.

BRYNÄS - KALMAR

Resultat: 5-3

» Brynäs fick en lysande start under måndagskvällen när ligans skyttekung, Jack Kopacka, ensam tog ledningen i skytteligan och även utökade till 2-0 redan åtta minuter in i den första perioden.

» Kalmar hittade in i matchen när finländaren Roni Allen, som gjorde sitt första mål för klubben, och Jesper Sellin kvitterade till 2-2.

» Brynäs skulle dock visa vara det starkaste laget och gjorde tre raka mål därefter. Slutresultatet blev till slut 5-3.

» Damian Clara gjorde under kvällen en stabil insats samt stod för en av säsongens absolut bästa räddningar i slutet av den andra perioden.

» Med tre nya poäng så återtar Brynäs serieledningen och leder nu med tre poäng ner till Södertälje, med en match mindre spelad.

Målskyttar Brynäs: Jack Kopacka (2), Jacob Blomqvist, Linus Ölund och Jordie Benn.
Målskyttar KalmarRoni Allen, Jesper Sellin och Shawn Boudrias.

» Klicka för att se highlights från matchen!

ÖSTERSUND - BJÖRKLÖVEN

Resultat: 3-7

» Östersund, som jagar viktiga poäng efter en svag första halva av säsongen, fick en fin start på matchen när Sebastian Benker assisterade Fredrik Strömgren till 1-0.

» Trots att Östersund hade en 1-0 ledning och numerärt överläge, gjorde Björklöven två mål i boxplay på bara 63 sekunder. Bara 90 sekunder efter det andra målet, utökade Scott Pooley ledningen till 3-1 för bortalaget.

» Björklöven fortsatte att dominera och vann till slut med 7-3. Med segern blir Björklöven det första laget denna säsong att nå 100 gjorda mål framåt och klättrar till tredje plats i tabellen.

Målskyttar Östersund: Fredrik Strömgren, Henrik Marklund och Carl Skärström.
Målskyttar Björklöven: Alexander Wiklund (2), Maxime Fortier, Scott Pooley, Myles Powell (2) och Malte Sjögren.